Reklam
Reklam

Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Mart, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idarecileri, Yeşilay kulübü rehber öğretmeni ve öğrenciler tarafından hazırlanan bağımlıkla mücadele ve Bağımlılıktan kaynaklanan hastalarla öğrencilerin yaptığı röportajlardan derlenen video izlendi. Video gösterimin ardından bir konuşma yapan  İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Öncelikle hazırlanan video çok önemli ve değerli idi. Videonun hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu videoda gerçek olaylar ve ders çıkartılacak birçok konu işlenmiş.

Değerli arkadaşlar, sizlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi yolunda alkol, tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin neden olduğu tahribatın, çeşitli etkinliklerle gözler önüne serildiği Yeşilay Haftası dolayısıyla hazırlanan bu program önemli bir görevi  yerine getirmektedir.

Bağımlılık, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkilediği için bağımlılıklar ile mücadele etmek ve özellikle genç nesillerimiz olmak üzere halkımızın ruh ve beden sağlığını etkileyen zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak sadece Yeşilay Cemiyetinin değil her birimizin bir vatandaşlık borcudur.

Bu kapsamda önce ailemizden başlayarak çevremizi kötü alışkanlıkları bırakması noktasında uyarılarda bulunalım. Bununla mücadele edelim. Hep birlikte sağlıklı nesil sağlık gelecek diyelim.” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin