blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bafra Ovası’nda drenaj seferberliği başladı

Samsun’un verimli tarım havzalarından Bafra Ovası’nda 2026 yılı sulama sezonu öncesi drenaj kanallarının temizlik ve bakım çalışmaları düzenlenen törenle başlatıldı.
Bafra Ovası’nda gerçekleştirilen programın ardından iş makineleri sahaya indirilerek planlanan drenaj kanallarında temizlik çalışmalarına fiilen başlandı. Yürütülen çalışmalar kapsamında hâlihazırda işletmede bulunan Bafra Ovası Sağ Sahil Sulaması (13 bin 230 hektar) ve Bafra Ovası Sol Sahil 1. Kısım Sulaması (12 bin 264 hektar) alanlarında drenaj sistemlerinin etkin ve verimli şekilde çalışması hedefleniyor. İnşaatı devam eden Bafra Ovası Sulaması 2. Kısım Projesi’nin (6 bin 470 hektar) tamamlanmasıyla birlikte ovanın sulama ve drenaj altyapısının daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağı ifade edildi.
Çalışmalarda, Devlet Su İşleri (DSİ) envanterinde bulunan 5 paletli beko yükleyici, 2 lastik tekerlekli beko yükleyici, 2 greyder, 1 dozer, 7 kamyon ve 2 treyler görev alıyor. Ayrıca Sulama Birliği’ne ait 1 paletli beko yükleyici, 3 lastik tekerlekli beko yükleyici, 1 kamyon ve 1 treyler de sahada çalışmalara destek veriyor. Toplam 25 iş makinesi ve 40 personel ile sürdürülen temizlik faaliyetlerinde drenaj kanallarında biriken rüsubat ve yabancı otların temizlenmesi sağlanıyor.
Yapılan çalışmalarla tarım arazilerinde taban suyu kontrolünün sağlanması, verim kayıplarının önlenmesi ve üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. DSİ yetkilileri, hayata geçirilen yatırımların sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla işletme ve bakım faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, başlatılan çalışmaların Bafra Ovası’na ve üreticilere hayırlı olmasını temenni etti.
Törene; AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, DSİ 7. Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve TES-İŞ Samsun Şube Başkanı Emrah Baylan katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranova’ya organik tarım sertifikası

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yürütülen "Safranova" projesi kapsamında üretim yapan Safranova, denetimleri tamamlayarak organik tarım sertifikası aldı ve organik safran üreten ilk firma oldu.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen "Safranova" projesi kapsamında üretim yapan Safranova, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen denetim sürecini başarıyla tamamlayarak organik tarım sertifikası almaya hak kazandı. Safranova, bu belgeyle organik safran üretimi gerçekleştiren ilk firma oldu.
Lavanta kokulu safran bahçesi ve markalaşma hedefiyle yürütülen proje çerçevesinde üretim faaliyetlerinin organik tarım mevzuatına uygun şekilde sürdürüldüğü bildirildi. Üretim sürecinde kimyasal gübre ve sentetik katkı maddeleri kullanılmadığı, çevre dostu ve sürdürülebilir yöntemlerin tercih edildiği belirtildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, verilen sertifikanın Safranova’nın üretim süreçlerinin ulusal organik tarım standartlarına uygunluğunu resmî olarak tescillediğini ifade etti.
Altuntepe, alınan belgenin bölge tarımı açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, organik üretim anlayışıyla hem ürün kalitesini artırmayı hem de Safranbolu safranını ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
Organik üretimin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Altuntepe, Safranova’nın organik safran üretimi alanındaki öncü adımının yerel ekonomiye olumlu katkılar sunmasının beklendiğini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.