Azerbaycan Eğitim Müşavirinden Rektör Polat’a Ziyaret - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ekim, 2015 11:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Azerbaycan Eğitim Müşavirinden Rektör Polat’a Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz eşliğinde Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.
Makamda gerçekleşen ziyarette Üniversite ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler ile ilgili bilgiler alan Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, problemlerin çözümünde yardımcı olmak için üniversiteleri gezdiğini ifade etti. Nesibova, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilerin sorunlarının çözümlerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkür etti.
Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversite ziyaretlerinde öğrencilerin kendisine ilettiği en büyük sorunun barınma problemi olduğunu ifade ederek; “Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün üniversitelerinde öğrencilerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Bunun en büyük sebebi de bizim gerçekten de ulu önderimizin dediği gibi ‘Bir Milletin İki Devlet Olmasından İleri gelir’ yani bizim çocuklarımız aynı milletin çocuklarıdır. Ailelerimiz çocuklarını eğitim görmek üzere Türkiye’ye gönül rahatlığı içerisinde göndermektedirler. Öğrencilerimize burada sahip çıkan insanlara hiçbir resmi görevi olmayan, sadece içinden gelen bir sevgiyle öğrencilerimizi kendi evladı gibi görüp onlara yardım eden Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ederim. Karabük Üniversitesi mekan ve insanlık olarak çok güzel, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’ya üniversite ve üniversitede öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Refik Polat: “50 bine yakın öğrenci sayısına sahip olan Karabük Üniversitesi’nde 171’i Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 1014 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim öğretim görmektedir. Azerbaycan ile Türkiye tarihi dostluğu olan kardeş ülkedir. Bizler öğrencilerimiz arasında asla ayrım yapmıyoruz, tüm öğrencilerimiz ailelerinin bizlere birer emanetidir. Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde ve Karabük’te kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’nın karşılıklı hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.
Ziyaret sonrası Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversitede öğrenimlerine devam eden Azerbaycan uyruklu öğrencilerle Hamit Çepni Konferans Salonu’nda bir araya geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin