Düzce’nin zümrüt ormanları içinde kalan Aydınpınar şelaleleri, renk cümbüşü ile ziyaretçilerini büyülüyor.
Doğası ile dikkat çeken Düzce, sonbaharın ardından başlayan kış aylarında da renk cümbüşü doğa severleri büyülemeye devam ediyor. Düzce’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve 5 ayrı şelalenin arka arkaya döküldüğü Aydınpınar Şelaleleri kış aylarında da doğa severlerin uğrak noktalarından birisi oluyor. Ortamın çok dikkat çekici bir alan olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Türedi, “Ortam sonbaharın 4 renginin de bir arada bulunduğu aynı zamanda şelalenin de insanı rahatlattığı bir bölgedeyiz şu anda. Şelâleye gelerek bir doğa yürüyüşü yapmak istedik. Bol oksijen temiz hava suyun sesi ile huzurlu bir hafta sonu geçiriyoruz” dedi.


Aydınpınar şelaleleri renk cümbüşü ile büyülüyor
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

