Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri, yeniden kapılarını açtı - Karabük Haber Postası
avrupanin en prestijli 6 muzesinden biri yeniden kapilarini acti 91j66EYC jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri, yeniden kapılarını açtı

Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri olan “Samsun Kent Müzesi” 9 aylık aranın ardından ziyaretçilerine yeniden kapılarını açtı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kent Müzesi’nin ziyarete açıldığını belirterek müzelerin şehrin kimliği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Eylül 2023’te yaşanan sel afeti sonrası ziyarete kapatılan Samsun Kent Müzesi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın talimatıyla kısa sürede tamamlanan çalışmalar sonrası yeniden ziyarete açıldı. Yaklaşık 10 aydır müzenin açılışını bekleyen vatandaşlar ve öğrenciler müzeye yoğun ilgi gösterdi. Günlük ziyaretçi trafiğinde artış yaşayan müze her gün 08.30-16.45 saatlerinde misafirlerini ağırlıyor.

Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri

2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi’nde; şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi ve yemek kültürü gibi konularda bilgi veriliyor. Kentin kronolojik tarihinin yer aldığı müzede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyor. 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ’Proje Özel Ödülü’ne layık görülen müze 2015 yılında ise İtalya’nın Bressia kentinde yapılan ’XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması”’nda finale kalarak Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri seçilmişti.

Samsun Kent Müzesi’nin yeniden hizmette olduğunu duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kent Müzesi geçen yıl Eylül ayında sel afeti sonrası ziyarete kapatılmıştı. Göreve gelir gelmez çalışmaları hızlandırarak, Kent Müzemizi ziyaretçilerimize açtık. Kent Müzesi şehrimiz için önemli. Hem tarihimize hem kültürümüze ışık tutuyor. Şehirler kimlikleriyle yaşar. Bizler bu bilinçle şehrimizin tarihi, kültürel zenginliklerinin bilinciyle hareket ediyoruz. Şehir hafızamızın ışığında Samsun’umuzu daha ileri taşıma gayesiyle hareket ediyoruz. Samsun’umuzdan, çevre illerimizden, ülkemizin dört bir tarafından şehrimize gelen vatandaşlarımızın Samsun’umuzu tanımaları noktalarında da müzelerimizin önemi büyük. Bizler, gerekli çalışmaları tamamlayarak müzemizi ziyarete açtık. Hemşerilerimizin kent müzesine ilgisi çok yüksek” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bahceye ucup takla atan otomobilin surucusu yaralandi 4x6zTEHF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Karabük-Kastamonu karayolunda kontrolden çıkarak bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kaza, Çıraklar köyü mevkisinde meydana geldi. Ferhat Yıldız idaresindeki 37 AAS 310 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı ve yol kenarındaki bahçeye savruldu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin