Avrupa şampiyonu milli güreşçi Alperen Berber: "Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım, gururluyum" - Karabük Haber Postası
avrupa sampiyonu milli guresci alperen berber turklugun simgesi olarak bozkurt isareti yaptim gururluyum FuySj6ST jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa şampiyonu milli güreşçi Alperen Berber: “Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım, gururluyum”

Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 82 kilogramda şampiyon olan milli sporcu Alperen Berber, bozkurt işareti yaptı. Berber, “Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum” dedi.

2023 yılında Ürdün’ün Amman kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 82 kilo finalinde İranlı rakibi Yasin Ali Yazdı’yı 9-1 yenerek dünya şampiyonu olan Alperen Berber turnuvanın en genç şampiyonu olarak adını tarihe yazdırmıştı. Bu başarısıyla adını uluslararası arenada duyuran genç güreşçi, son olarak Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 82 kilogramda şampiyon oldu. Berber, müsabakanın bitmesi ile birlikte zaferini ’Bozkurt’ işareti yaparak kutladı. Daha sonrasında da bu fotoğrafı sosyal medya hesabından “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı ve ’Dört yaman sızım var inceden ince/Vatanca bayrakça törece dince. Ay-yıldızın ışığını görünce/Arsız otlar çürüyecek bozkurtum” sözlerinin geçtiği Şahlanış Marşı eşiğinde paylaştı.

Sporcusu olduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Halit Doğan’ı ziyaret eden Alperen Berber, müsabaka sonucunda içinden gelerek bozkurt hareketi yaptığını belirterek, gururlu olduğunu söyledi.

“Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım, gururluyum”

Ülkesini gururlandırdığı için mutlu olduğunun altını çizen Alperen Berber, “Yeniden şampiyonluk yaşadım. Samsun ve ülkem adına elde ettiğim başarı için çok mutluyum. İnşallah bu başarılarımın devamı gelir. Şampiyon olduktan sonra yaptığım hareketin anlamını biliyorum. Türklüğün simgesi olarak bozkurt işareti yaptım. Bunu kendi içimden gelerek yaptım. Bu hareketi yaptığım için de gururluyum. En büyük hedefim Samsun adına olimpiyat madalyası kazanmak” diye konuştu.

Başkan Doğan: “Hoşnutsuz olan kesimleri hoşnutsuz etmeye devam edeceğiz”

Alperen’in başarısı ve yaptığı hareketi değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise “Alperen’i 5 yıldır takip ediyorum. Her galibiyetinden sonra billboardları Alperen’in fotoğrafları ile gururla süsledik. Samsunlu olarak Samsunlu bir kardeşimizin böyle bir gururla gözümüzü kabartıyor olması hepimizi mutlu eden bir durum. Ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmek, bizim için çok önemli. İnşallah 2028’de olimpiyatlarda görmenin yanı sıra Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı gibi bizleri temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Samsun halkı olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak Alper’in daha nice başarılar elde etmesi için yanındayız. Hem ailesinin hem bizlerin hem de ülkemizin gururu oldu. Allah yeni başarılarla taçlandırsın diye dua ediyoruz. Türkiye’nin başarıları sadece futbolda değil, sporda değil, her anlamdaki başarıları, bunu istemeyenler tarafından kıskanılacak bir durumdur. Başımıza sürekli geçirilmeye çalışılan operasyonları, her şeyi bu şekilde okumak lazım. Türkiye’deki yapılan her eylemi, her hareketi bundan sevinen kimlerdir diye bakmak ve failini orada aramak lazım. Dolayısıyla arkadaşlarımızın hem Alperen’in yaptığı hem futbolcularımızın (Merih Demiral) yaptığı hareket buna bir tepkidir. Bunun bir gururudur. Türkiye’nin bir gururudur. Onların yaptıkları hareketle Türkiye’ye karşı göstermeye çalıştıkları ambargolarda onların Türkiye’nin başarılarını hazmedememesidir. Ama Türkiye başarılarıyla var olacaktır. Türkiye çatışmasıyla değil Türkiye dünyada hep adaletle hükmeden ecdadın torunu olarak bilinmektedir. Bizim sporcularımız, askerimiz, insanımız buna uygun hareket emiş ve etmeye devam edecektir. Cumartesi günü de inşallah yeni bir başarıyı görürüz. Alperen’in başarısı gibi başarılar ve bu başarıların devamı en büyük cevap olacaktır” şeklinde konuştu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda galibiyet sevincini ’Bozkurt’ işareti ile yapan A Milli Takım Oyuncusu Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verilirken, aynı turnuvada gol attıktan sonra rakip taraftarlara uygunsuz harekette bulunan İngiltere Milli Takım oyuncusu Jude Bellingham’a ise 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza verilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin