Avrupa Plaketi Safranbolu’nun - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Temmuz, 2016 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa Plaketi Safranbolu’nun

Avrupa Konseyi Parlamenterler Konseyi tarafından verilen ve daha önce 2011 yılında Avrupa Diploması, 2013 yılında da Avrupa Şeref Bayrağını alarak büyük başarı gösteren Safranbolu bu alanda verilen 3. Büyük ödül olan Avrupa Plaketini almaya layık görüldü

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy göreve geldiği 2009 yılından bu yana gerek korumacılık alanında gerekse turizm alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile Safranbolu’nun dünya çapında tanınan bir kent olmasını sağlarken, Safranbolu yine bu başarılı çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Konseyi tarafından verilen ve daha önce 2011 yılında Avrupa Diploması, 2013 yılında da Avrupa Şeref Bayrağını alarak büyük başarı gösteren Safranbolu bu alanda verilen 3. Büyük ödül olan Avrupa Plaketini almaya layık görüldü.

Konu ile ilgili  basın açıklaması yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “ Safranbolu Belediyemiz Uluslararası başarı ödülüne layık görüldü. 2010 yılında başladığımız projelere Uluslararası entegrasyona ilgili çalışmalara birini daha ekledi.  Avrupa Konseyinin Şeref Ödülüne layık görüldü ” dedi.

2011 yılında Şeref Diploması, 2013 yılında da Şeref Bayrağını aldıklarını, bu seneki başvuru sonucunda de Şeref Plaketi Ödülü verildiğini kaydeden Başkan Aksoy;  Amaçlarının, Avrupa Şeref Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Plaketinin ardından 4. ve en büyük ödül olan Avrupa Büyük Ödülünü almak olduğunu söyledi.

ÖDÜL TÖRENİ 19 – 21 TEMMUZ’DA

Aksoy şöyle devam etti;  “1955’ten bu yana Türkiye’den 3, Avrupa’dan da 4 şehir layık görüldü. İnşallah amacımız Avrupa Büyük Ödülünü almak. Şimdilik 3. Kademe olan Avrupa Plaketini Safranbolu da alacağız. Bu amaçla bir dizi etkinlik yapmayı planladık. Öncelikle Ödül töreni sebebiyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği yanımızda olacak ve istişare toplantısını da burada yapacaklar. TÜRKSOY ile de bir etkinliğimiz olacak. TÜRKSOY Gençlik Senfoni Orkestrası bir konser verecek. Bununla birlikte Prof. Dr. Levent Kılıç hocamız, bildiğiniz gibi Safranbolu’da Zaman Belgeselini çekerken Rahmetli Süha Arın beyin Baş Asistanı idi. Kılıç hocamız 2010 yılında Süha Arın beyin kameralarını kurduğu yerlerden fotoğraflar çekerek, Safranbolu’da Zaman ve Mekân adlı sergide Safranbolu’nun 30 yıl öncesi ve sonrası konu alınmıştı. Bu sergi Plaket töreni nedeni ile aynı gün Cinci Handa tekrar edilecek.

Bu plaket takdim töreni nedeni ile misafirlerimize kültürümüzün farklı örneklerini sergileyeceğimiz programlar gerçekleştirilecek. Kısacası 19 – 21 Temmuz tarihleri arasında Safranbolu’da başta Muallimler Birliği ve Cinci Han olmak üzere bir dizi uluslararası etkinlikler düzenleyeceğiz. Değerli halkımızın da bu törene katılmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü bu sayede Safranbolu dünya literatüründe ismi sürekli tekrarlanan, reklamı yapılan bir merkez haline geliyor”

AVRUPA GÜNÜ KUTLAMALARI SAFRANBOLU’DA YAPILACAK

Avrupa günü kutlamalarına Safranbolu ev sahipliği yapacağını sözlerine ekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisimiz geçen ayki toplantısında projemize onay verdi ve Avrupa Günü kutlamalarına Safranbolu’muz ev sahipliği yapacak ve İl Müdürlüğümüz ile çeşitli etkinlikler planlayacağız. İçinde bulunduğumuz turizm sezonu nedeni ile Safranbolu’nun tanıtımı ile ilgili her türlü etkinliği planlayıp icra etmeye devam ediyoruz. Bu vesile ile Avrupa da verilen en büyük 3. ödül olan Avrupa Plaketinin Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin