Reklam
Reklam

Avrupa ENDURO Şampiyonası, Kastamonu’da Yapılacak

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Aralık, 2014 09:32 tarihinde yayınlandı
0

KASTAMONU Vali Şehmus Günaydın, Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın Kastamonu’da yapılacağını açıkladı.
Vali Günaydın, geçtiğimiz aylarda Azdavay ilçesinde yapılan Enduro yarışlarının ardından çok daha büyük bir organizasyonun Kastamonu’da gerçekleştirileceğini ifade ederek, Kastamonu’nun yeni bir şampiyonaya daha imza atmaya hazırlandığını kaydetti.
Yapılan incelemelerin ardından Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın Kastamonu’da yapılacağını açıklayan Vali Günaydın, “Bu organizasyon, Kastamonu adına büyük önem taşıyan şampiyona taşıyor. 16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak. Yarışlar için şimdiden 150 ön başvuru olduğu belirtildi. Yapılacak olan bu büyük organizasyonun ilimize çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bu organizasyon ile tanıtımda turizmde önemli mesafeler kaydettik. Buraya gelen federasyon yetkilileri giderken bize pisti çok beğendiklerini ve buranın Türkiye’nin en iyi pisti olduğunu söylediler. Federasyon bize; ‘biz buraya bir uluslararası yarış getirmek istiyoruz buna ne dersiniz’ dediklerinde biz de bunu olumlu görmüştük. Dün nitekim sonuçlandı ve Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası 16-17 Mayıs tarihleri arasında ilimizde, Azdavay parkurunda yapılacak. Bizim spor turizmi macera turizmi olsun daha ileriye götürmek hedeflerimiz arasında. Bu nedenle bu yarışmanın ilimizde yapılması ilimizin turizmine sporuna, tanıtımına fevkalade katkılar sağlayacak” dedi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerince yapılan görüşmeler sonucunda şimdiden 150 ön başvurunun olduğunu anlatan Vali Günaydın, “Bu çok ciddi bir rakam. Federasyon yetkilileri bu sporcu sayının artacağını söylüyorlar. İlimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonrada buna benzer yarışları ilimize getirerek ilimizin tanıtımına katkı yapmak istiyoruz” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PİSTİ KASTAMONU’DA BULUNUYOR”
Azdavay ilçesinde yapılan pistin Türkiye standartları üzerinde olduğunu ifade eden Vali Günaydın, yarışçılarla yaptıkları görüşmelerde buna benzer tek pistin Avrupa’da Zürih’te olduğunu öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Biz ne yaptığımızın farkında bile değiliz. Buna çok ciddi bir zaman ayırmadık biz böyle bir şey beklemiyorduk. Bu coğrafyanın güzelliğinden iklimin ortamın güzelliğinden kaynaklanıyor. Kastamonu’nun, Azdavay’ın sahip olduğu güzelliklerin farkına ancak böyle varabiliyoruz.
Diğer illeri görmediğimiz için mukayese şansımız yok. Federasyon yetkilileri bunun için girişimde bulunalım dediler. Şu anda 31 Aralık’a kadar pist için Dünya şampiyonasına müracaat hakkımız var. Yarışmaya 5 aylık süre kaldı. Alt yapımız Dünya şampiyonasını kaldırabilir mi? Şimdi 150 yarışmacı gelse gittikleri yere eşini dostunu götürse 300-400 kişi nerede kalacak. Bu iş için seyirci de gelecek. Bunlar ilimiz açısından son derece önemli olaylar. Türkiye’den Avrupa’dan seyirci gelecek. Azdavay’da bir otelimiz var. Orada konağımız var. Bir şekilde bu işi organize edeceğiz. Şimdiden 10 yıl sonrasına hazırlık yapmamız lazım.”
Vali Günaydın, şampiyona için gelen sporculara ve davetlilere Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini gezdirmeyi planladıklarını belirterek, “O pistin etrafına dev sponsorlar gelecek ve canlı yayınlar yapılacak. Turizm için Kastamonu’nun bütün vatandaşları gelen turiste aynı şeyi anlatmalı ve herkesin mimarilerimizden bilgisi olmalı. Kastamonu adına kaybolan tarihi kokusu adına üzülüyorum. İlimiz eğer eski görüntüsünü sağlayabilse banko Dünya Kültür Miras sitesinde yer alacak. İlimizde yapılacak olan yarış kapsamında gelen sporculara kanyonlarımızı, kalemizi ve tarihi turistik yerlerimizi gezdirelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BARÜ URAP Dünya Sıralaması’nda 128 basamak birden yükseldi

baru urap dunya siralamasinda 128 basamak birden yukseldi u7eGjijy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın Üniversitesi (BARÜ) URAP 2025-2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda 128 basamak yükselişiyle 1.869’uncu sıraya yerleşerek en iyi konumuna ulaştı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren uluslararası sıralama kuruluşu URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından 2025-2026 Dünya Üniversite Sıralaması açıklandı. Dünya genelinde 3 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği sıralamada Bartın Üniversitesi (BARÜ) bu yıl önemli bir başarıya imza atarak 128 basamak birden yükseldi. Araştırma kapasitesini ve akademik performansını artırmayı sürdüren BARÜ, 1.869’uncu sıraya yerleşerek URAP Dünya Sıralaması’ndaki en iyi derecesini elde etti.

BARÜ, bir önceki yıla göre 128 basamak yükseldi

Güvenilir bilgi kaynaklarından toplanan objektif verilere dayanılarak oluşturulan sıralamada bilimsel yayınlar, atıf sayıları ve akademik performans göstergeleri esas alındı. Hazırlanan listede BARÜ, 1.997’nci sıradan 128 basamak yükselerek dikkat çekici bir ilerleme kaydetti. İlk kez 2020-2021 döneminde URAP Dünya Sıralaması’na 2.484’üncü sıradan giren BARÜ, 2024-2025 döneminde 254, 2025-2026 döneminde 128 basamak yükselişiyle son 2 yılda 382 basamak yukarı çıktı.

BARÜ, Türkiye’de 51’inci sırada

URAP 2025-2026 Dünya Sıralaması’nda bu yıl Türkiye’den 129 üniversite değerlendirildi. BARÜ, Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler arasında 51’inci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl 4 basamak ilerleyerek Türkiye’deki konumunu da güçlendirdi. BARÜ böylece Türkiye’den sıralamaya giren 78 üniversiteyi geride bıraktı.

“BARÜ’nün sürdürülebilir gelişimi uluslararası sıralamalara yansıyor”

BARÜ’nün gösterdiği gelişimin uluslararası sıralamalara yansıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bilimsel yayın kalitesinin artırılması, araştırma altyapısının güçlendirilmesi ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucunda Üniversitemizin URAP Dünya Sıralaması’nda bugüne kadarki en yüksek konumuna ulaşması büyük bir gurur kaynağıdır. Bilimsel üretkenliğimizi artırmayı, uluslararası görünürlüğümüzü güçlendirmeyi ve ülkemizin yükseköğretim alanındaki başarılarına katkı sunmayı sürdüreceğiz. Bu önemli başarıda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

URAP Dünya Sıralaması

URAP Dünya Sıralaması; makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliği göstergeleri dikkate alınarak hazırlanıyor. Sıralamada kullanılan bibliyometrik veriler, Web of Science veri tabanı üzerine kurulu InCites ara yüzünden elde ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin