Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2015 07:17 tarihinde yayınlandı
0

Avrupa Birliği’nin Dış İlişkileri ve Türkiye Konferansı Gerçekleştirildi

ÇANKIRI Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilen “Avrupa Birliği’nin Dış İlişkileri ve Türkiye” Konferansı Çankırı’da gerçekleştirildi.
Öğrenciler ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Akçay AB’nin Türkiye için önemine değindi ve düzenlenen Jean Monnet konferans dizilerinin AB konusunda bilgi edinmeye yapacağı katkıların altını çizdi.
Konferansın oturum başkanlığını, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul Arat yaptı. Konuşmacı olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ege, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Alp katıldı.
Doç. Dr. Aylin Ege, AB’nin dünya ticaretindeki yerini ortaya koyan veriler sundu ve AB’nin uluslararası ekonomik ilişkilerini, farklı ülkelerle gerçekleştirdiği Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Antlaşmalarını açıkladı.
ABD ile müzakereleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Antlaşması’nın genel olarak Türkiye üzerine etkilerini anlattı.
Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe, AB’nin aslında dış ekonomik ilişkilerde daha başarılı olduğunu belirtti ve AB’nin dış politika aktörlüğü, uyguladığı (dış) politikasının kapsamı, kullandığı araçlar, gerçekleştirdiği operasyonlar, genişleme ve komşuluk politikaları ve AB-Nato ilişkileri üzerinden, AB’nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikasını anlattı.
AB’nin Orta Doğu Ülkeleri ile ilişkileri konusu üzerinde konuşan Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek, Ortadoğu’da yaşananların, Ortadoğu’da kalmadığını ve AB’yi doğrudan etkilediğini belirterek, AB’nin, tehdit üreten bir bölge olan Ortadoğu’da demokrasi ve serbest piyasa ekonomisini yerleştirerek, bölgeyi kendisi için daha güvenli hale getirme amacında olduğunu ifade etti.
Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Alp, AB’nin bir barış projesi ve dünyanın en önemli ekonomik bloklarından biri olduğunu ancak, günümüzde başta artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi sorunlar yaşadığını açıkladı.
AB’nin Türkiye’yi köprü olarak gördüğünü belirten Alp, ilişkilerin zaman zaman inişli çıkışlı olmasına rağmen, son dönemde canlanmaya başladığını belirtti ve Türkiye’nin müzakere sürecindeki durumunu açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin