Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Eylül, 2023 10:39 tarihinde yayınlandı
0

Av yasağı sona erdi

15 Nisan’da başlayan av yasağı gece itibarıyla sona erdi. Balıkçılar yasağın sona ermesiyle yeni sezonun ilk balıklarını avladı.

15 Nisan’da başlayan denizlerde av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yasağın bitmesini bekleyen balıkçılar da 1 Eylül öncesi teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırladı. Yasağın bitmesiyle balıkçılar denize açılıp sezonun ilk balıklarını avladı.

İlk avın ardından Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne çıkan balıkçılar ilk mahsulü de mezat usulü satışa çıkardılar. Sezonun ilk hamsisi ise bir kasası 2 bin 250 lira fiyattan alıcı buldu. Balıkçılar, eylül ayında hamsi, palamut, istavrit ve sardalya olmak üzere dört çeşit balık tutulmasını öngördüklerini söyledi.

Yeni sezon balıkları ile ilgili konuşan Kenan Balcı şunları söyledi, “Saygıdeğer arkadaşlar, bugün balıkçıların bayramının birinci günü. Yüzde yüz bir yoğunluk yok ama siftahı yaptık. 4 buçuk aydan sonra ilk gemimiz yanaştı. Çok güzel bereketli hamsi. Gemicilerimiz, esnafımız herkes çok mutlu. Daha güzel günler bekliyoruz. Havalar sıcak. Halkımız tüketebileceği kadar balık almalı. Dolaba koyup sonra yapmak için balık almasınlar. Çok şükür balıkçı diliyle hava çarşaf gibi. Bugün siftah. 2 bin 250 kasası ama o ölçü değildir. 1 motor daha gelirse bin 500’e düşer, 5 motor daha gelirse bin liraya düşer. Balıkçı diliyle rastgele derler. Rast gelirse güzel şeyler olur.” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunda turk macar dostlugunu guclendiren anlamli bulusma AZSQwZm1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da Türk-Macar dostluğunu güçlendiren anlamlı buluşma

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Türkiye ile Macaristan arasındaki köklü dostluk ve kültürel iş birliğine katkı sunan önemli bir programa daha ev sahipliği yaptı. “Antal Bartus: Türk-Macar Teknik İş Birliğinin Biyografik Portresi” adlı kitabın tanıtım etkinliği kapsamında BEUN’u ziyaret eden Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Mtis ile Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi Müdürü ron Sipos, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Mtis, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, BEUN Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yücel Namal ile Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi Müdürü ron Sipos yer aldı.

“Antal Bartus: Türk-Macar teknik iş birliğinin portresi” BEUN’da tanıtıldı

Macaristan heyeti, Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Antal Bartus: Türk-Macar Teknik İş Birliğinin Biyografik Portresi” adlı kitabın tanıtım etkinliği kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine geldi. Gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin sanayileşme sürecinde önemli görevler üstlenen Macar mühendis Antal Bartus’un hayatı ve çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Bartus’un özellikle Çatalağzı Termik Santrali’nin inşa ve işletme süreçlerinde teknik uzman olarak görev aldığı, ayrıca Ankara’daki birçok bakanlık binasının yapımında önemli katkılar sunduğu ifade edildi. Antal Bartus’un yaşam öyküsünün; Türk-Macar dostluğu ile teknik ve kültürel iş birliğinin güçlü bir sembolü olduğu vurgulandı.

Program kapsamında değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihî bağların yalnızca diplomatik ilişkilerle sınırlı olmadığını, aynı zamanda ortak kültür, dostluk ve bilim anlayışıyla güçlendiğini ifade ederek şu sözleri dile getirdi:

“Üniversitemizde 2024 yılında gerçekleştirdiğimiz ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Yıllarında Macarlar’ başlıklı sergi ve konferans programı ile 2025 yılında düzenlediğimiz ‘Türk-Macar İlişkileri: Misafirperver Bir Devlet’ adlı sergi ve konferans programı, ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğun akademik ve kültürel zeminde buluştuğu önemli platformlar olmuştur. Bununla birlikte şehrimizin Çatalağzı beldesinde Sayın Büyükelçimizin kıymetli destekleriyle hizmete açılan Türk-Macar Dostluk Parkı da oldukça değerlidir. Bugün tanıtımı yapılan eser; Türk-Macar dostluğunu, iş birliğini ve ortak medeniyet anlayışını gelecek nesillere taşıyan çok kıymetli bir çalışmadır. Antal Bartus’un hayatını titizlikle araştırarak akademik dünyaya kazandıran değerli hocamız Prof. Dr. Yücel Namal’a canıgönülden teşekkür ediyorum. Hocamızın ortaya koyduğu bu eser, tarihî ve kültürel hafızamıza önemli katkılar sunmaktadır. Nitekim üniversiteler milletler arasında gönül köprüleri kuran ilim ve medeniyet merkezleridir. Türk dünyası ile gerçekleştirilen bilimsel ve kültürel iş birliklerinin daha da artmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle nazik ziyaretlerinden dolayı Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Mtis ile Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi Müdürü ron Sipos’a teşekkürlerimi sunuyor, üstün vazifelerinde kendilerine sıhhat, mutluluk ve başarı diliyorum.”

Ziyaret, yapılan değerlendirmelerin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin