Atıl araba lastiklerinden bahçe oturma takımı yaptı, komşularını ağırlamaya başladı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de emeklilikten sonra kendisine ahşap işlerini uğraş olarak seçen vatandaş, yeni arayışlar içerisine girince atıl duruma düşmüş otomobil tekerleklerinden koltuk grubu yapmaya karar verdi ve o kadroda komşularını ağırlamaya başladı.
Güneysu Bulutlu Köyü’nde yaşayan Şaban Canım, emeklilik hayatını kendine kurduğu atölyesinde yaptığı ahşap işleriyle kıymetlendiriyor. Ahşaptan katlanır sandalye, masa, sallanan sandalye, çocuk sandalyesi üzere eserler çıkaran Canım, bu uğraşın dışına çıkarak ne yapabileceğini araştırdı. Kullanılmış ve atıl duruma gelmiş otomobil tekerlerini fark eden Canım işe koyuldu. Tekerleği aldı, 4 yerini bıçakla keserek ahşap ayak yerleştirdi. Birinci olarak oturak kısmını tamamladığı araç tekerleğinden sandalye için birde yaslanma yeri yaptı. Canım, Atıl durumdaki tekerlekleri böylece geri dönüştürmüş oldu. Canım artık ise kendi elleriyle yaptığı koltuk ve masa ekibinde komşularını ağırlamanın gururun yaşıyor.
Japonların araç tekerleğinden masa ve sandalye yaptığını gördüğünü ve bunu kendisinin de yapabileceğini düşünerek işe koyulduğunu tabir eden Şaban Canım "30 yıl Rize’de fayans ustası olarak çalıştım. Emekli olduktan sonra köyüme geldim. ’Ne yapabilirim?’ diye düşündüm. Birinci evvel oturmak için sandalye düşündüm. Bizim Alaattin diye bir amcamız var 50 sene evvel bu işi yapardı. Ben devamlı merak ederdim nasıl yaptığını ve onun gereçlerini alarak ben de başladım ve çok hoş de tutturdum sandalye işini. Sonra bundan da sıkıldım, internete baktım ’Neler yapabilirim?’ diye. Sonra Japonların kullandığı bu sistemi gördüm. Otomobil lastiğinden çeşitli eşyalar yapıyorlardı. Ben de en çok koltuğa ilgi duydum ve koltuğu yaptım; çok da hoş oldu. Boyasını nasıl yapayım derken altın rengi boya var, o rengi de çok severim bende altın rengine boyadım. Sonrasında gören herkes şaşırdı, beğendi. Birkaç arkadaşıma da verdim bunlardan. İnşallah yazın oturmak içinde bu sandalyeleri kullanacağız" dedi.

"Bir otomobil lastiğinin bu halde oturma kümeye dönüşebileceğini biz hayal edemezdik"
Kardeşinin bu uğraşının kendilerinin de işine yaradığını lisana getiren ağabey Yaşar Canım ise "Benim kardeşim emekli olduktan sonra bu işe başladı. Ömer komşumuzun dediği üzere evvel kalebodur ustasıydı. Sonrasında mobilya sandalye ve masa yapmaya başladı. En sonda otomobil lastiklerinden oturma kümesi yaptı. Bir otomobil lastiğinin bu formda oturma kümeye dönüşebileceğini biz hayal edemezdik. Gerçi çok da hoş oldu, bizim de burada oturmaya bir yerimiz oldu. Burada çay içiyoruz, sohbet ediyoruz" sözlerini kullandı.
Şaban Canım’ın komşusu olan Ömer Torpi ise Canım’ın yaptığı bahçe oturma grubunu çok beğendiğini ve yeni projeler için kendisiyle sohbet ettiklerini lisana getirerek "Araba lastiğinden geri dönüşüme katkıda bulunmak emeliyle mobilya kurmaya başladı. Haliyle bunların ileriki tarihlerde yeni versiyonlarını yapacağız. Bahçe mobilyaları üreteceğiz. Salıncaklı modellerini üreteceğiz" halinde konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Tahrip Olan Şehit Mezarı Yeniden Yapıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Nihat Kılıç, Eflani'de yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören şehit mezarının yeniden düzenlendiğini duyurdu.

blank
Berkay Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 13:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Kılıç, yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı neticesinde şehidimiz Musa Üstün'ün mezarı üzerine devrilen ağaç, mezarın tahrip olmasına neden oldu. Eflani Kaymakamlığı ile derneğimizin iş birliği ve Eflani İlçe Jandarma Komutanlığı ile Bağlıca Köy Muhtarı'nın destekleriyle şehidimizin mezarı onarıldı. Bunun yanında şehit adına bir çeşme ve şehit yön tabelası da yapıldı." ifadelerini kullandı.

Kılıç, Şehir mezarının yapımına katkı sunanlara teşekkür ederek, "Bu konuda derneğimize yardımlarını esirgemeyen Eflani Kaymakamı'na, İlçe Jandarma Komutanı ve personeline, ayrıca köy muhtarına yaptıkları yardım ve desteklerden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Çalışmalar, bölgedeki şehit hatıralarına sahip çıkılması adına büyük takdir topladı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.