Reklam
Reklam

Atatürk’ün Hayatı “Tek Başına” Müzikali ile Anlatıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2014 15:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Halk Dansları Kulübü ve Tiyatro Kulübü’nün katkılarıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanının verilişinin 86. yıldönümünde öğrenciler tarafından hazırlanan ve ilk defa sahnelenen Atatürk’ün hayatının anlatıldığı “Tek Başına” müzikali gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans salonundaki programa, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Muharip Gaziler Derneği, Karabük Merkez Muhtarları, Üniversite Dekanları ve Müdürleri, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır’ın yazıp ve yönettiği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı müzikalde, sinevizyonda hazırlanan belgeseller gösterilerek, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın hayatından tarihi kesitler sunuldu.
Duygulu anların yaşandığı müzikal, izleyicilerin ayakta alkışları eşliğinde sona erdi.
Programın sonunda müzikal ekibini tek tek tebrik ederek, çiçek veren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptığı kısa konuşmada, “Değerli arkadaşlar öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bu anlamlı günde sevgili arkadaşların gerçekten oynanması en zor oyunu bize sergiledikleri için duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Belki de hayatlarında oynayabilecekleri en zor oyunlardan bir tanesini çok başarılı şekilde icra ettiler. Atatürk’ü anlayabilmeyi bize anlattılar. Atatürk’ü anlayabilmek; bu topraklar üzerinde bir tane mazlumun kalmaması için mücadele etmek, herkesin mutlu olacağı bir ülke bırakmak demek. Karabük Üniversitesi’nde okuyan gençlik bunu bu şekilde anlıyor, doğru olanda budur. Sevgili arkadaşları tebrik ederek, başarılarının devamını diliyorum”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Denizde boğulma tehlikesi geçiren baba kurtarılamadı

denizde bogulma tehlikesi geciren baba kurtarilamadi KDjBeBq3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un Arsin ilçesinde dün denizde boğulmak üzere olan oğlunu kurtarmak için suya giren 48 yaşındaki Fatih Kurutçu, kaldırıldığı hastanede gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Olay, dün öğle saatlerinde ailenin sahilde piknik yaptığı sırada meydana geldi. İddiaya göre denizde boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarmak isteyen baba Fatih Kurutçu da akıntıya kapıldı. Durumu fark eden ve yoldan geçmekte olan trafik polisleri vakit kaybetmeden denize girerek baba ve oğlunu sudan çıkardı.

Polis ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan baba ve oğul, sağlık ekiplerinin yoğun çabasıyla yeniden hayata döndürülmüştü. Ancak tedavi altına alınan Fatih Kurutçu’dan acı haber geldi.

Fatih Kurutçu’nun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenilirken, oğlunun ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin