Atatürk ve İstiklal Kupası Yarışları Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2015 07:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Atatürk ve İstiklal Kupası Yarışları Yapıldı

KASTAMONU ’da, Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları büyük ilgi gördü.
Kastamonu’da, 19. Türk Dünyası Günleri etkinlikleri kapsamında “Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları” düzenlendi. Havalimanı mevkisindeki yarış alanında düzenlenen at yarışları, sıcak havaya rağmen vatandaşların ilgisini gördü. Etkinlik kapsamında organize edilen Rahvan ve Dört Nala at yarışları, büyük heyecana sahne oldu.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen at yarışlarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Üçlü Tay, Dörtlü Tay, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı, Baş, Deste, İngiliz Safkan Dört Nal ve Arap Safkan Dört Nal branşlarında çok sayıda at, birinci gelebilmek için mücadele etti.
Vatandaşlar ve at yarışı severler, jokeylerin nefes kesen mücadelesine ortak olmak için Kastamonu’da at yarışlarının sahasına akın etti.
9 kategoride 80 atın katıldığı yarışmada dereceye giren at sahiplerine ve jokeylere ödüllerini, yarışları izleyen protokol üyeleri takdim etti. At yarışlarında konuşan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, yarışları daha da genişleteceklerini bildirdi. Önümüzdeki yıllarda daha güzel yarışlar düzenleyeceklerini belirten Genç, şöyle konuştu: “At yarışlarımız, Ağustos ayı boyunca devam ediyor. İlkini birlikte Devrekani’de başlatmıştık, 2’ncisi Taşköprü ilçemizde ve bugün Kastamonu’muzdayız. 1 ay boyunca Kastamonu ve Kastamonu insanımıza ata sporlarını izletmeye devam ediyoruz.
Bu ata sporumuz, Kastamonu ile bütünleşen bir ata sporumuzdur. Osmanlı atları Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yetişmiştir. Türkiye’de at ve atçılık denildiği zaman Kastamonu ve Kütahya aklımıza gelir. Federasyonumuz, 12 federasyon yarışı yapıyor. Bu yarışlardan biri de Kastamonu’muza verilmiştir.”
Düzenlenen yarışlarda, Üçlü Tay’da Samsun’dan katılan Refik Öz, Dörtlü Tay’da Ankara’dan katılan Yalçın Gürsoy, Küçük Orta’da Ankara’dan katılan Şahap Gürsoy, Büyük Orta’da Ordu’dan katılan Tayfun Karataş, Baş Altı’da Giresun’dan katılan Selim İleri, Baş’ta Giresun’dan katılan İsa İleri, Deste’de Çarşamba’dan katılan İsa İleri, Arap Safkan Dört Nal koşusunda Salih Osman Fındık ve İngiliz Safkan Dört Nal koşusunda da Cemil Taner, birinci geldi.
İngiliz Safkan Dört Nal’da yarışan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın atı, koşuda 4’üncü gelerek dereceye giremedi. Yarışlar, kazasız bir şekilde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin