Karabük Kent Meydanına konulması için CHP İl eski Başkanlarından Av. Erdoğan Dinçel'in katkılarıyla yaptırılan Atatürk Anıtı Millet Bahçesi yapım çalışmalarının başlaması ile birlikte ortada kaldı. Anıtın akıbeti ile ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Karabük Kent Meydanında Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor, meydanın zemin taşları yerinden sökülürken, Meydanın üst tarafında tören alanı olarak kullanılan kısımda bulunan Atatürk Anıtı'nın hali ise görenlerin içini sızlatıyor. CHP İl eski Başkanlarında Av. Erdoğan Dinçel tarafından yaptırılarak Kent Meydanında alana konulan üzerinde Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü’nün yer aldığı bir Rölyef bulunan Atatürk Anıtı'nın akıbetinin ne olacağı şimdilik bilinmiyor ve yetkililer tarafından da herhangi bir açıklama yapılmış değil.ATATÜRK’ÜN ELİYLE KARDEMİR’İ İŞARET EDEN FİGÜRÜ TERCİH EDİLMİŞTİ
O dönem Kent meydanına heykel kararı alındıktan sonra Atatürk’ün eliyle Kardemir’i işaret eden figürü tercih edilmişti ve Karabük’ün kesişme noktasından Demir Çelik Fabrikası yönünde olmasına karar verilmişti. Anıtta ayrıca Atatürk, Fevzi Çakmak ve İsmet Paşa’nın birlikte olduğu bir rölyef çalışması da ilave edilmişti. İlave edilen rölyef çalışması zamanla aşınarak yok olurken, vatandaşlar tarafından da bakım yapılmadığı için tepki gösterilmişti. Millet Bahçesi çalışmalarının başlaması ile birlikte Atatürk heykeli de sahipsiz kaldı ve akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.
Heykeli yaptıran CHP İl eski Başkanlarından Av. Erdoğan Dinçel Gazetemize yaptığı açıklamada, Anıtın akıbetinin ne olacağını kendisinin de bilmediği belirterek, o dönem büyük emeklerle Gaziantepli Ressam Heykeltıraş Settar Birecikligil'e yaptırdıkları Atatürk Anıtının Millet Bahçesinin içinde kalmasını istedi.
Dinçel; "Atatürk Anıtı aynı yerde kalabilir ve etrafı yeniden düzenlenebilir ve mini bir tören alanı yapılabilir veya millet bahçesinin bir kenarında Atatürk köşesi olarak kalabilir" dedi.
Öte yandan yapım çalışmalarına başlanan Millet Bahçesi Projesinde Atatürk Anıtı'nın yer almadığı görüldü. (Haber Merkezi)
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kuzey-güney ulaşımında değerli ana arterlerden biri olacak olan Karşıyaka-Uğurlu yolunun üretim çalışmaları yaklaşık 13 yıldır sürüyor. Toplam 5.2 km uzunluğunda 25 metre genişliğinde planlanan yolun tamamlanması ile bölge trafiğinde değerli bir rahatlama hedefleniyor.
2011 yılının Eylül ayında üretim ihalesine çıkılan ve üretimine 2012 yılında başlanan yolun 2017 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Duble yol olarak düşünülen fakat gelinen süreçte yolun yalnızca muhakkak bir kısmı tek şerit halinde yapılırken, kalan kısmı ise bir türlü bitirilemedi. Kenti güneye açacak yol, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu Mahallelerini birbirine bağlayacaktı. Kentin değerli ulaşım arterlerinden biri olacak olan 25 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli 5.2 km’lik Uğurlu-Karşıyaka yolu 3 Haziran günü Ortahisar ilçesinde meydana gelen ağır yağmur sonrası adeta dereye dönmüştü. Yaşanan kent seli sonrası bitirilmesi tekrar gündeme gelen yolla ilgili üretim çalışmaları sürüyor.