blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Atakum’da maaş müjdesi

3 ay maaş alacağı olan belediye çalışanlarının fiyatlarının ödeneceğini söyledi.
Atakum Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Birleşiminin 1. Oturumu, belediyenin meclis toplantı salonunda bugün yapıldı. Toplam 9 unsurun görüşüldüğü toplantıda Yörekent Projesi’ni içeren husus dairesine geri gönderildi. SGK ve vergi borçlarını ödemek için belediye taşınmazlarının satılmasını içeren 4 husus ile ilçede bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nın kamuya bedeli dahilinde satışı hususunu içeren 8 madde oy birliği ile kabul edilerek ilgili kurullara havale edildi. Gündem hususlarından sonra gündem dışı kelam alan AK Partili meclis üyeleri, kimi belediye çalışanlarına 2, kimilerine ise 3 ay maaş ödenmediğini hatırlattı ve bunun nedenini sordu. Mecliste hazır bulunan Atakum Belediye Lider Yardımcısı Suat Yıldız, sorulara karşılık verdi.

Belediyede çalışan personellerin maaşlarını kısa müddette ödemek için uğraş sarf ettiklerini lisana getiren Atakum Belediye Lider Yardımcısı Suat Yıldız, "Personel şirketimizde iki aylık, Atakum Kültür Sanat Şirketi’nde ise üç aylık maaş borcumuz var. Bunlar farklı şirketler. Bir tanesi ticaret bir oburu de işçi şirketi. Atakum Kültür Sanat Şirketi direkt belediye liderine bağlı ticari bir şirket. Başkası ise işçi istihdam ettiğimiz şirket. İşçi şirketine 2 aylık borcumuz var, bunları peyderpey ödüyoruz. Ticari şirkette ise o şirketin kendi kazandığı paradan maaşları ödemesi gerekiyor. Onun da meşakkatleri kısa müddette çözülecek. Ekonomik badireden ötürü bir formda bunların ödemesi zorlaştı. Çok kısa vakitte işçi şirketimiz de parasını ödeyecek zira işçi şirketi ile de belediye olarak iş yapıyoruz. Siz meclis üyelerinin önüne gelen unsurlardan de muhakkak. Sonuca yanlışsız yanaşıyoruz. Hoş günlere git gide yanaştık. Bunun muştusunu şimdiden vermek gerekir. Birkaç ay içerisinde bugün gündeme alınan arsa satışların gerçekleşmesi ve hastane kamu tahsisinin gerçekleşmesi durumunda borcumuzun yüzde 70 düzeyindeki bir borcu ödediğimiz anda genel bütçe hissemizin kesilmeyeceğini, bu paydan arda kalan parayla şirkete olan borcumuzu ödeyeceğimizi, işçi arkadaşların alacağını da anında kapatabileceğimiz bir noktaya geleceğiz" dedi.
Öte yandan mecliste kelam alan Cumhur İttifakı üyeleri daha evvel açıklanan Kontrol Raporu’nda ismi geçen durumlarla alakalı kendilerinin bilgilendirilmediğini ve bu nedenle belediye olarak bir adım atılmayacaksa AK Parti İlçe Başkanlığı olarak hata duyurusunda bulunacaklarını söz ettiler. Atakum Belediye Meclis Başkanvekili Halil Taşkın ise raporun incelendiğini belirterek, kabahat teşkil eden durumlarda gerekli adımların atılacağını lisana getirdi.
Meclisten komitelere havale edilen hususlar, akabinde tekrar mecliste görüşülerek, karara bağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılıyor

Karabük’ün kalbinin attığı, hafızasının yeniden hayat bulduğu ve ortak geçmişinin gelecekle buluştuğu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Şehrin zengin tarihini, kültürel mirasını, ortak hatıralarını ve eğitim birikimini gelecek kuşaklara aktarma hayaliyle hazırlanan bu özel müze, geçmişin nefes aldığı, geleceğin ilham bulduğu nadide bir kültür durağı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek açılış töreni ile hem eğitim tarihine ışık tutan, hem de Safranbolu’nun köklü kültürel dokusunu yansıtan bu tarihi yapı, resmî olarak kent yaşamına kazandırılıyor. Müzenin açılışı 24 Kasım saat: 14:24’de Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak’ta gerçekleştirilecek olup, açılışa tüm Karabüklüler davet edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin