blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Atakum sahilinde pedal destekli elektrikli bisikletler hizmete girdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, etraf dostu ulaşım projeleri kapsamında Atakum kıyı bandında pedal takviyeli elektrikli bisiklet hizmetini başlattı. SAMULAŞ A.Ş. tarafından yürütülen proje kapsamında birinci etapta 100 adet bisiklet kıyı yoluna ve hafif raylı sistem duraklarına yerleştirildi.
Elektrikli bisikletler, kullanıcılar tarafından "TAZI" isimli taşınabilir uygulama üzerinden kiralanabilecek. Uygulama cep uygulama mağazalarından indirilebiliyor. Pedal dayanaklı bisikletler, tam dolu batarya ile yaklaşık 60 kilometre menzil sunarken, 2,5 saat aralıksız sürüş imkanı sağlıyor. Projenin ilerleyen kademelerinde bisiklet sayısının 500’e çıkarılması planlanıyor.

"Doğa dostu ulaşımı önceliyoruz"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, çevreci ulaşım uygulamalarına büyük ehemmiyet verdiklerini belirterek, "Atakum ilçesi kıyı bandında başlattığımız pedal dayanaklı elektrikli bisiklet hizmetiyle hemşehrilerimize tabiatla uyumlu, pratik bir ulaşım alternatifi sunduk. Bu bölgemiz hem Samsunluların hem de kentimize gelen yerli ve yabancı konukların ağır ilgi gösterdiği bir alan. Yaz periyodunda bu yeni uygulamanın büyük ilgi göreceğine inanıyoruz" dedi.
Başkan Doğan, çevreci ulaşım projelerini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2026 12:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliliği yaşanıyor.

"En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran Safranbolu, Batı Karadeniz`in kültür turizmindeki en önemli durakları arasında yer almaya devam ediyor.

Ara yıl tatilinin bitmesine sayılı günler kala tarihi yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarında biri de konaklarıyla ünlü Safranbolu oluyor.

Kimi ziyaretçiler Hıdırlık Tepesi'nden şehir manzarasını seyrederken kimileri ise tarihi çarşının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp müze ve konakları geziyor.

Ara tatilin ilk haftasının boş geçtiğini ifade eden esnaf Hüsnü Özdemir, ikinci haftasında ise hareketliliğin arttığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin