Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2014 14:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Asgari Ücret 45 TL Artacak

Asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 5,88 zam yapılacak. Böylece asgari ücret 45,03 liralık artışla net 891,03 lira olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı doğrultusunda, 1 Temmuz-31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücrette düzenlenmeye gidiliyor. Düzenlemeyle yılın ikinci yarısı için yüzde 5,88 zam yapılacak. Şuanda brüt 1,071, net 846 lira olan asgari ücret, yüzde 5.88'lik zamla brüt 1,134, net 891,03 lira olacak. Asgari ücretteki 45 liralık artışın ardından, asgari ücretlinin net yevmiyesi 29,70 lira, net saat ücreti ise 3,96 lira olacak.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi Açılıyor

Karabük’ün kalbinin attığı, hafızasının yeniden hayat bulduğu ve ortak geçmişinin gelecekle buluştuğu Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi, kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Şehrin zengin tarihini, kültürel mirasını, ortak hatıralarını ve eğitim birikimini gelecek kuşaklara aktarma hayaliyle hazırlanan bu özel müze, geçmişin nefes aldığı, geleceğin ilham bulduğu nadide bir kültür durağı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gerçekleşecek açılış töreni ile hem eğitim tarihine ışık tutan, hem de Safranbolu’nun köklü kültürel dokusunu yansıtan bu tarihi yapı, resmî olarak kent yaşamına kazandırılıyor. Müzenin açılışı 24 Kasım saat: 14:24’de Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak’ta gerçekleştirilecek olup, açılışa tüm Karabüklüler davet edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin