Reklam
Reklam
artvinin daglarinda kis koylerinde sonbahar yasaniyor Yapcfanq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’in dağlarında kış, köylerinde sonbahar yaşanıyor

Artvin’de sonbahardan kışa renkli geçişleri yaşanırken, Atabarı ve Genya Dağı muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Artvin’in Atabarı Kayak Merkezi ve Genya Dağı’nda sonbaharın canlı renkleriyle kış mevsimine geçişin etkileyici manzaraları ortaya çıktı. İl merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki 1800 rakımlı Atabarı Kayak Merkezi ve 2080 rakımlı Genya Dağı, mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte altın sarısı yapraklar ve iğne yapraklı ağaçların yeşiliyle kaplanmış doğayı beyaz bir örtüyle buluşturdu.

Doğa severler ve iklim meraklıları, uzun yıllardır görülmeyen belirgin bir mevsim geçişine tanıklık ediyor. İlk kar yağışının ardından, sonbaharın tüm renkleriyle bezeli doğa, karın beyaz örtüsüyle harmanlanarak göz alıcı bir tablo oluşturdu. Atabarı Kayak Merkezi ve Genya Dağı’ndaki bu eşsiz manzara, doğa fotoğrafçılarının ve bölge halkının ilgisini çekerken, amatör fotoğrafçı ve dron pilotu Kamil Karayer de doğanın bu uyumunu görüntüledi.

“Uzun yıllar sonra ilk kez gerçek bir mevsim geçişine şahit oluyoruz”

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve kayak antrenörü Fikri Özkan, bu yılki mevsim geçişinin yıllardır özlenen bir doğallıkta yaşandığını belirtti. Özkan, “İklimleri yakından takip eden biri olarak, son 25 yılın en güzel iklim geçişlerinden birine tanıklık ediyoruz. İlk karın genelde yılbaşında veya kasım ayında yağmaya başladığını görüyorduk; ancak bu yıl sonbaharı tam anlamıyla sonbahar gibi yaşıyoruz. Çocukluğumuzdaki gibi, bu geçişte yapraklar dökülmeden kar yağdı, bu da bize nostaljik bir güzellik sundu” dedi.

Özkan, 2014’te ekim ayının 24’ünde ilk karın Artvin tepelerine düştüğünü hatırlatarak bu yıl tepelere inen ikinci karla birlikte, kışın artık aşağı bölgelere inmesini beklediklerini söyledi. Özkan “Eskiden büyüklerimizin anlattığı gibi, bu dönemlerde tepelere kar düşer, ardından kasım ayının ilerleyen günlerinde aşağıya doğru yağmaya başlardı. Bu yıl uzun bir aradan sonra bunu yeniden yaşıyoruz” diyerek yıllar sonra yaşanan doğal mevsim geçişine vurgu yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin