Reklam
Reklam
artvinde yaylaya giden koyun surusu karayolunu isgal etti 7nQK8DlX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla seyahati, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli imgeler oluşturdu.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na hakikat yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık kuvvetli seyahatlerine başladı. Seyahat boyunca karayolunu kullanan sürü, bilhassa Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Lakin şoförler ve yolcular, bu eşsiz görünüme kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.

Hakan Üçüncü’ye ilişkin koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, seyahatlerinin bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Vakit zaman kent içinden de geçmek zorunda kalan sürü, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli imgeler oluşturuyor.

Yaylacılar, klasik yayla göçünü gerçekleştirirken, birebir vakitte seyahatlerini fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu seyahat, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

“Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz”

Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, “Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Seyahatimiz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük eza olmuyor, şoförler çoklukla yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi seyahati gerçekleştiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin