Reklam
Reklam
artvinde yaylaya giden koyun surusu karayolunu isgal etti 7nQK8DlX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla seyahati, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli imgeler oluşturdu.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na hakikat yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık kuvvetli seyahatlerine başladı. Seyahat boyunca karayolunu kullanan sürü, bilhassa Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Lakin şoförler ve yolcular, bu eşsiz görünüme kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.

Hakan Üçüncü’ye ilişkin koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, seyahatlerinin bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Vakit zaman kent içinden de geçmek zorunda kalan sürü, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli imgeler oluşturuyor.

Yaylacılar, klasik yayla göçünü gerçekleştirirken, birebir vakitte seyahatlerini fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu seyahat, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

“Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz”

Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, “Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Seyahatimiz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük eza olmuyor, şoförler çoklukla yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi seyahati gerçekleştiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceset kokusu sanildi gercek polisin eve girmesiyle ortaya cikti ivyeLS3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı

Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin