Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti - Karabük Haber Postası
artvinde yaylaya giden koyun surusu karayolunu isgal etti 7nQK8DlX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla seyahati, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli imgeler oluşturdu.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na hakikat yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık kuvvetli seyahatlerine başladı. Seyahat boyunca karayolunu kullanan sürü, bilhassa Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Lakin şoförler ve yolcular, bu eşsiz görünüme kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.

Hakan Üçüncü’ye ilişkin koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, seyahatlerinin bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Vakit zaman kent içinden de geçmek zorunda kalan sürü, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli imgeler oluşturuyor.

Yaylacılar, klasik yayla göçünü gerçekleştirirken, birebir vakitte seyahatlerini fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu seyahat, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

“Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz”

Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, “Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Seyahatimiz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük eza olmuyor, şoförler çoklukla yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi seyahati gerçekleştiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin