Artvin’in Borçka ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yoğun yağış sonrası dereler taştı, bazı köy yollarında heyelan nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Ekipler, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
Artvin’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Borçka ilçesine bağlı köylerde etkisini artıran yağışlar nedeniyle dereler taştı, bazı noktalarda heyelan meydana geldi, köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı.
Yoğun yağışların ardından Borçka ilçesine bağlı Muratlı, Kayadibi, Tektaş, Karşıköy, Fındıklı ve Başköy köylerinde taşkın ve heyelanlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, dere yataklarının taşmasıyla birlikte yol güzergahlarında hasar meydana geldi.
Karşıköy köyü Sanisle Mahallesi’nde menfezin kapanması sonucu dere suyu yol üzerinden akarken, ekipler bölgede aralıksız çalışma başlattı. Taşkının etkili olduğu noktada iş makineleriyle suyun tahliyesi ve yolun yeniden güvenli hale getirilmesi için müdahale sürüyor.
Borçka Şantiye Şefliği’ne bağlı ekipler, yağışların ardından 12 personel ile 6 iş makinesi ve araç desteğiyle sahaya sevk edildi. Ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak ve muhtemel riskleri ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Artvin’de sağanak taşkınlara neden oldu
AK Parti’den üyelere Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı teşekkür belgesi
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan teşekkür belgeleri, Karabük’te parti üyelerine ulaştırılmaya başlandı.
Yargıtay’ın ocak verilerine göre 11 milyon 543 bin 301 üyeye sahip AK Parti’nin Türkiye genelinde eş zamanlı sürdürdüğü çalışma kapsamında, Karabük il ve ilçe başkanlıkları da harekete geçti.
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda teşkilat mensupları, şehrin dört bir yanındaki üyeleri bizzat ziyaret ediyor.
Ziyaretlerde, üyelerin isimlerine özel olarak hazırlanan teşekkür belgeleri teslim edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamları iletiliyor; üyelerin görüş ve değerlendirmeleri dinleniyor.
“Gönüllere Dokunacak, Bağlarımızı Güçlendireceğiz”
AK Parti İl Başkanı Salt, AK Parti’nin yalnızca seçim dönemlerinde değil, her zaman vatandaşla iç içe olan bir hareket olduğunu vurguladı. Yapılan çalışmaların teşkilat içindeki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığını belirten Salt, şunları söyledi:
“Bizim için her bir üyemiz, bu büyük ailenin en değerli ferdidir. Çalışmalarımızı sadece ‘üye oldum’ anlayışıyla sınırlı tutmayacağız. Her bir üyemizin tamamını ziyaret ederek onları dinleyecek, görüşlerini alacak ve partimizin faaliyetlerine aktif katılımlarını sağlayacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla hazırlanan teşekkür belgesinde ise şu ifadeler yer alıyor:
“AK Parti ailemize üye olarak katıldığınız, milletimizin davasına ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum. Birlik ve kardeşlik içinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimize kararlılıkla yürüdüğümüz bu yolda, ülkemiz ve milletimiz için göstereceğiniz katkı ve gayretin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

