Artvin’de dağ kekiği toplamak için araziye giden 4 kişi dağda bir kaya üzerinde mahsur kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine mahsur kalan vatandaşlar arama kurtarma ekipleri tarafından başarıyla kurtarıldı.
Olay, Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Yaşarköy köyünde meydana geldi. Aynı aileden 4 kişi, dağ kekiği toplamak amacıyla araziye çıktı. Havanın kararmasıyla dönüş yolunu kaybeden vatandaşlar, yoldan yaklaşık 40 metre yüksekteki bir kaya üzerinde mahsur kaldı. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri üzerine olay yerine Jandarma, 112 Acil Sağlık ve Şavşat Arama Kurtarma Ekipleri yönlendirildi.
Ekipler, kaya üzerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için kayaya tırmanış yaparak halatlarla güvenlik hattı kurdu. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından aile güvenli alana indirilerek 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen şahıslar, tedbir amaçlı ambulanslarla Şavşat Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Kurtarma çalışmalarına katılan Şavşat Arama Kurtarma Derneği Başkanı Berkay Özcan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İhbar geldikten hemen sonra 6 üyemizle birlikte yola çıktık. Jandarma ekipleriyle koordineli bir çalışma yürütüp, mahsur kalan vatandaşlarımızı sağ salim bulundukları yerden indirdik. Yaklaşık bir saat süren çalışmamız başarıyla tamamlandı” dedi.


Artvin’de dağ kekiği toplayan aile dağda mahsur kaldı, yardımlarına arama kurtarma ekipleri yetişti
KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti
Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.
Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

