Reklam
Reklam
artvinde catlak ve acilmalarin olustugu tunelde kaymanin durdugu bildirildi OzglFpxJ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de çatlak ve açılmaların oluştuğu tünelde kaymanın durduğu bildirildi

Artvin-Yusufeli karayolu üzerindeki bulunan çatlaklar ve açılmalar oluştuğu T14 Tüneli’nde meydana gelen çökmenin durduğu belirtildi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında ilçenin yeni yerleşimine ulaşım sağlayacak yollar geçtiğimiz aylarda hizmete açıldı. Toplam 56,7 kilometre uzunluğundaki yoldaki 39 adet tünelden biri olan Ahalt mevkiindeki T14 Tüneli’nde geçtiğimiz aylarda kayma meydana geldi. 2 bin 460 metre uzunluğundaki T14 Tüneli’nin son 200 metresinde çatlaklar ve açılmalar da meydana gelirken, Karayolları ekipleri, çökmelere karşı tünel içinde çelik kafesle önlem aldı. Yapılan önlemlerin ardından Karayolları ekipleri tünelde çökmenin durduğunu tespit ederken, Temmuz ayına kadar tünelin yakından takip edileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu tünelde kaymanın durduğunun açıklandığını söyledi. Demirci “Viyadüğün ilk tünelinde çökme oldu. Bu çökmeden dolayı tali yol ihalesi yapıldı. Bir taraftan o yol devam ediyor. Çökmenin ne olup olmadığı noktasında da, tam bilgimiz yok. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları Bölge Müdürümüz bilgilendirme yaptı. ’Çökme oturmuş, devam etmiyor. Temmuz ayına kadarda izleme devam edecek’ bilgisi verildi. Temmuz ayına kadar herhangi bir sorun hareket olmazsa tünelin tadilatı yapılarak ulaşım devam edecekmiş” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
geceyi aydinlatan simsekler gorsel solen sundu mOL29AFA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu

Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.

Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.

Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin