Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin Borçka’da 4 yıl sonra yine aynı sel manzarası yaşandı

Artvin’de önceki gün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmurların etkili olduğu Borçka ilçesindeki Küçükköy Mahallesi’nde 4 yıl sonra yine sel manzarası yaşandı.
Artvin’de iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağış yerini sel ve heyelanlara bıraktı. Şiddetli yağıştan olumsuz etkilenen Borçka ilçesinde derelerin taşmasıyla ev ve iş yerleri sular altında kalırken yollar ise göle döndü. Hopa-Borçka kara yolu başta olmak üzere birçok köy yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken 10’un üzerinde araç da sel sularından dolayı zarar gördü. Gece geç saatlerde yaşanan heyelanın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Selin vurduğu Küçükköy Mahallesi’nde bulunan Kaleiçi Camii de heyelandan nasibini aldı. Miraç Kandili nedeniyle kalabalık cemaatle sele yakalanan caminin etrafı su ile doldu. İnsan boyunu aşan sel suları nedeniyle cemaat camiden çıkamayınca yardımlarına Borçka Belediyesi’nin iş makineleri yetişti. İş makinelerinin kepçe kısmına bindirilen cemaat camiden tahliye edildi.

4 yıl sonra aynı tablo
Borçka ilçesinde meydana gelen sel akıllara 2019 yılında yaşanan sel ve taşkınları getirdi. Kaleiçi Camii o gün de bugün olduğu gibi sular altında kalmıştı. Heyelanın önüne geçebilmek için caminin önündeki derede ıslah çalışmaları yapılsa da bu kez heyelan dereden değil Hopa-Borçka kara yolu üzerinden camiyi buldu.
4 yıl önce yaşanan seli hatırlatan bölge esnaflarından Yaşar Özdemir, bu kez heyelanın 4 yıl öncekine oranla daha büyük olduğuna dikkat çekerek, “Aşırı yağışlar nedeniyle iş yerlerimiz, müşterilerin, cemaatin arabaları sular altında kaldı. Ben marangozum, iş yerinde hiçbir şeyim kalmadı. Ne yapalım, canımızı kurtardık. Tam kandil saatindeydi ve camideydik. Dağ koptu dereyi kapattı, bu sefer dere kara yolundan bizi bastı. Artık devletimize sığındık, yapacak bir şey yok. Yıllardır yaşıyoruz. 4 yıl önce yine yaşadık. 4 yıl önceki seldense bu daha büyüktü. Bildiğimiz akan dere kara yollarından geldi. Biz canımızı zor kurtardık. Kimi camiye sığındı, ben belime kadar suyla anca kurtuldum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Ekim, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

CHP’de İl Başkanı Değişmedi

CHP Karabük İl Başkanlığı 39. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti. Kongrede mevcut Başkan Vedat Yaşar 75 oy alarak İl Başkanlığına yeniden seçilirken, Av. Erdoğan Dinçel 73 oy, Av. Yaşar Koç ise 18 oy aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanlığı 39. Olağan Genel Kurulu, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Vedat Yaşar,  Av. Erdoğan Dinçel ve  Av. Yaşar Koç’un aday olarak yarıştığı kongreye; CHP Karabük Milletvekili  Cevdet Akay, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tekirdağ Milletvekili  Nurten Yortar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP ilçe başkanları, eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığını TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tekirdağ Milletvekili  Nurten Yortar üstlendi.

Kongrede CHP Karabük Milletvekili  Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından üç aday sahneye davet edilerek konuşma sırasını belirlemek için kura çekimi yapıldı. Kura sonucunda ilk konuşmayı mevcut başkan ve il başkan adayı Vedat Yaşar, ardından Av. Erdoğan Dinçel ve Av. Yaşar Koç  gerçekleştirdi.

Konuşmalar sırasında Av. Erdoğan Dinçel’in süresini aşması nedeniyle Divan Başkanı tarafından yapılan uyarı kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. Dinçel’in özür dilemesinin ardından gerginlik sona erdi.

Kongrede yapılan seçimde beyaz pusula ile Vedat Yaşar, kırmızı pusula ile Erdoğan Dinçel ve mavi pusula ile Yaşar Koç yarıştı.

166 delegenin oy kullandığı genel kurulda Vedat Yaşar 75 oy alarak İl Başkanlığına yeniden seçildi. Erdoğan Dinçel  73 oy, Yaşar Koç  ise 18 oy aldı. Vedat Yaşar sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı kısa teşekkür konuşmasında partililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin