Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Arıcılık yapan Milletvekili İpek: “200’e yakın numune verdim, bana korona bulaşmadı”

Politika Yayın: 22.10.2023 20:12
İhlas Haber Ajansı
Arıcılık yapan Milletvekili İpek: “200’e yakın numune verdim, bana korona bulaşmadı”

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, yetiştirdiği arılarla temasın etkisiyle korona virüs (Kovid-19) salgını sürecinde virüse hiç yakalanmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantılara girerken öncesinde önlem amacıyla 200’e yakın sayıda test olduğunu anlatan Haluk İpek, hepsinin negatif çıktığını anlatarak bu durumun arılardan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği arı kovanı dağıtım programında bir üreticiyle konuşurken kendisinin de arıcılık yaptığı için salgın sürecinde virüse hiç yakalanmadığını hatırlatan Milletvekili İpek, “Ben de korona olmadım. Çünkü sürekli arı sokuyor. 200’e yakın numune verdim. Bana korona bulaşmadı” dedi.

Salgından ölümlerin çokça sayıda görüldüğü İtalya ve Çin’in Yuhan kentinde 4 bin arıcı üzerinde inceleme yapıldığını anlatan İpek, “Bunların büyük bir kısmına korona bulaşmamış. Çünkü arı zehrinden dolayı” diye konuştu.

Ankara’daki meyve bahçesinde yetiştirdiği arıların ürettiği balın derece kazandığına işaret eden İpek, “Ben de bal üreten bir milletvekiliyim. Meyve üretimi artsın diye kovan koydum. Arıcılıkta daha fazla verim aldım. İnsan sağlığı için de iyi oluyor. Anadolu bitkiler ve sahip olduğu üstün arı ırkı sebebiyle çok özel bir coğrafya. Yani bir ülkenin bir tane iyi arı ırkı varsa kendisini çok zengin addederken Türkiye’de üstün ırklar var. Bunlardan bir tanesi Kafkas arısı ırkı. Birisi de Ankara arısı” şeklinde konuştu.

Amasya’da DOKAP desteğiyle uygulanan Arıcılığı Geliştirme Projesi çerçevesinde Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen 2023 kovan 167 hak sahibi çiftçiye teslim edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, yılda 500 ton bal üretimi yapılan Amasya’nın kovan başına düşen verimde ülke genelinde 7. sırada olduğunu açıkladı. Dağıtılan 2023 kovandan 30 ton civarında bal üretiminin beklendiğini dile getiren Çetin, “30 tonluk üretimin maddi karşılığı 6 milyon TL gibi. Projemizin bedeli 3, milyon 250 bin TL civarında. Dolayısıyla bu proje bir yılda kendisini amorti edebilecek” ifadelerini kullandı.

Programa, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve diğer yetkililer ile arı yetiştiricileri de katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

Manşet Yayın: 08.05.2024 11:20
Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin,  6-8 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen ve kamuoyunda “Kobani Olayları” olarak bilinen eylemlerle ilgili DEM Parti’nin vermiş olduğu Meclis araştırması açılmasına ilişkin öneri hakkında TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

Şahin,, “Kobani” olayları olarak bilinen eylemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, yağma, alıkoyma, alıkoymaya teşebbüs, mala zarar verme, yakarak mala zarar verme, kamu malına zarar verme suçlarından soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ardından Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası ikame edildiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

“Dosya kapsamında 108 sanık, 2676 mağdur ve müşteki, 37 maktül bulunmaktadır. Söz konusu olaylar sırasında 435’i sivil, 326’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 761 kişi yaralanmış, çok sayıda ev ve işyeri ile okul, kültür merkezi, yurt ve benzeri kamu binaları hasar görmüştür ve anılan dava dosyası derdesttir, yargılaması devam etmektedir.”

“TAKDİR EDERSİNİZ Kİ, BURASI BİR MAHKEME SALONU DEĞİL”

Önergeyle dile getirilen hususların yargılama sürecine ilişkin olduğunu belirten Şahin,  “Savunma hakkının kısıtlandığı, avukatların itirazlarının reddedildiği, mahkeme tarafından usule aykırı işlemler yapıldığı, mahkeme başkanı veya heyetine ilişkin itirazlar ve birtakım değerlendirmeler var. Ve netice itibariyle öneri ile yargılaması devam eden bir davaya ilişkin hukuk dışı uygulamaların tespit edilmesi için Meclis Araştırması talep ediliyor.

Takdir edersiniz ki, burası bir mahkeme salonu değil. Bu hususların hepsi yargılama safhasında, yasal mekanizmalar içerisinde değerlendirilecek ve karara bağlanacak hususlardır” dedi.

“MECLİS ÇATISI ALTINDA BUNU YAPAMAYIZ. YARGILAMA DEVAM EDİYOR”

“Burada iddianameyi tartışacak değiliz, mahkemenin usule ilişkin yapmış olduğu işlemleri tartışacak değiliz. Taraf taleplerini değerlendirecek değiliz. Mahkemenin bu taleplere ilişkin almış olduğu tutumu tartışacak değiliz. Bunu yapamayız. Bunu yapacak olan yargı organlarıdır.” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“Varsa birtakım iddia veya itirazlar, bunlar yargı mekanizmaları içerisinde itiraz veya temyiz yoluyla incelenecek konulardır. Meclis çatısı altında bunu yapamayız. Yargılama devam ediyor.

Bu noktada Anayasa’nın 138. maddesini hatırlatmak isterim. Maddenin ilgili fıkrasının ‘görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.’ hükmü karşısında meseleyi yargı organlarına bırakmak gerekiyor. Yargılama safhasına ilişkin birtakım itirazlar var ise bunun değerlendirileceği yer yasama organı değildir.

Bu gerekçelerle öneri aleyhinde olduğumuzu, katılmadığımızı ifade ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”