Trabzon’da polis ekiplerince bir aracın içerisinde yapılan aramada çok sayıda silah yapımında kullanılan aletler ele geçirildi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda E.Ş., R.Ç., E.Ö. ve D.E.Ö. isimli şahısların bulunduğu araç içerisinde arama yapıldı. Yapılan aramada 25 adet siyah renkli şarjör, 21 adet tabanca (iskeleti) gövdesi, 16 adet tabanca sürgüsü, 13 adet tabanca namlusu, 76 adet tabanca kabzası, tabanca yapımında kullanılan 13 adet pim, 33 adet tetik, 34 adet tetik horozu, 149 adet tabanca iğnesi, 32 adet tabanca icra yayı, 51 adet tabanca iğne yayı, 45 adet tetik manevrası ve 1 adet kaynak makinesi ile silah yapımında kullanılan aletler ele geçirildi.
Şüpheli 4 şahıs gözaltına alınırken, şahıslar hakkında adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.


Araçtan adeta silah atölyesi çıktı
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

