Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2014 07:49 tarihinde yayınlandı
0

Araç’ta Ceviz Yetiştiriciliği Konferansı

KASTAMONU Araç ilçesinde ceviz yetiştiriciliği konulu konferans düzenlendi. Araç Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ile çok sayıda davetli katıldı. Konferansta konuşan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, üreticilerin genellikle fidan seçimi, dikim, budama ve zararlılarla mücadele aşamalarında hatalar yaptıklarını belirterek, bilinçli üretim yapmak isteyen üreticilerin her zaman yanlarında olduklarını ve üreticilerimizin eksikliklerini giderebilmeleri için İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile iletişim halinde olmaları tavsiyesinde bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ise, üretime uygun alanlarda ceviz üretimini artırmak için İl Özel İdaresi destekli “Üç Lirası Sizden, Gerisi Bizden” sloganı ile ceviz yetiştiriciliği projesi hazırladıklarını ve talepleri almaya başladıklarını söyledi. Üreticilerin atıl durumdaki arazilerini en iyi şekilde değerlendirilebileceği ve ekonomilerine katkı sağlayacağı bitkisel üretim kalemlerinden biri olan ceviz yetiştiriciliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve bitkisel-hayvansal üretimle alakalı her konuda bilgi almak için İl İlçe Müdürlükleriyle irtibat halinde olmaları gerektiğini ifade eden Yaman, üreticilerin ürünlerinin verimli ve kazançlarının bol olması temennisinde bulundu. İlçe Müdür Vekili Fatih Önlem de, ilçenin arazi yapısı ve coğrafi özellikleri yönünden meyveciliğe uygun olduğunu belirterek, genç nüfusun az olması sebebiyle üretimin istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Önlem, bu durumun ceviz gibi ekonomik getirisi yüksek ürünlerin yetiştiriciliğiyle iyileştirilebileceğini ifade ederek, üreticilerin konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini ve detaylı bilgi almak için İlçe Müdürlüklerine başvurmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsuna sehit atesi dustu pynB88lE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a şehit ateşi düştü

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde silahlı kavga ihbarına giden ve çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Erkan Tütüncüler’in acı haberi, Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bugün saat 13.30 sıralarında silahlı kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri saldırıya uğradı. Çıkan çatışmada Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç şehit oldu. Şehit Erkan Tütüncüler’in (43) acı haberi, Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin Emenli Mahallesi’nde yaşayan annesi Efdade Tütüncüler’e, acı haber Bafra İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Benal Kurt tarafından verildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Erkan Tütüncüler’in çocuklarından birinin Van depreminde hayatını kaybettiği, babasının ise daha önce vefat ettiği öğrenildi. Yaşanan olay Samsun başta olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğarken, şehit Tütüncüler için sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin