blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Araç trafiğine kapanan caddede ilginç görüntüler

Bartın’da araç trafiğine kapatılan Şadırvan Caddesi’nde değişik manzaralar oluştu. Kapatılan yolda bir genç sere serpe yatıp güneşlenirken çocuklar ise top oynadı.
Bartın’da 18 yıl evvel trafiğe kapatılan Hükümet Caddesi’nden sonra Şadırvan caddesi de 2 gün evvel trafiğe kapandı. Etraftaki birtakım yolların seyir güzergahı değiştirilirken, birtakım yollar çift istikametli yapılarak, ihtar tabela ve trafik levhaları değiştirildi. Polis ve zabıta gruplarının yönlendirdiği trafikte, araç parkları ve beklemeler nedeniyle vakit zaman sıkışma yaşandı. Yaklaşık 3 gün sürecek olan denemenin birinci 2 günün de yapılan gözlemlerde ise genel manada başarılı bir sonuç elde edildiği öğrenildi. Eksiklerin de tek tek belirlendiği deneme ise Salı gününe uzatıldı.
Uygulamadan en çok şad olan ise çocuklar ve gençler oldu.
Trafiğe kapatılan yolda sere serpe yatan bir genç ise güneşin keyfini çıkardı. Gencin o anları ise etraftaki vatandaşların da ilgisini gördü.
Öte yandan araçların çekilmesi ile sessizliğe bürünen cadde ise çocuklara kaldı. 2 arkadaş, cadde ortasında top oynadı.
Cadde ortasındaki araç yolundan artık araç geçmemesine karşın insanların büyük kısmının ise yürürken yolun kenarındaki kaldırımları tercih etmesi de dikkat çekti.
Öte yandan Salı gününe kadar uzatılan denemelerin başarılı sonuçlanması halinde ise Şadırvan Caddesi’nin sürekli olarak trafiğe kapatılacağı ve araç trafiğinin etraf yollarda yapılan değişiklikle belirlenen güzergahlardan devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin