Apel: “Kardemir Türk Sanayisinin Yıldızı” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Haziran, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Apel: “Kardemir Türk Sanayisinin Yıldızı”

KARDEMİR A.Ş.  Demiryolu Tekeri ile “Çubuk ve Kangal Haddehanesi” yatırımlarının finansmanı için Alman Kfw Ipex Bank ile 138,8 Milyon Avroluk Kredi Sözleşmesi imzaladı. Kardemir’in Türkiye’de sanayisinde yıldız haline gelen bir kurum olduğunu söyleyen KFW IPEX Bank Sanayi – Bölüm Başkanı Holger Apel , Kardemir’in yönetim ve iş gücüne çok güvendiklerini kaydetti

Türkiye’nin tek ray üreticisi Kardemir, yine tek üreticisi olacağı demiryolu tekeri ile başta otomotiv ve makine imalat sanayisinin ihtiyacı olan kaliteli çeliklerin üretileceği “Çubuk ve Kangal Haddehanesi” yatırımlarının finansmanı için Alman KFW IPEX Bank ile 138,8 milyon Avroluk kredi sözleşmesi imzaladı.

Çırağan Sarayındaki imza törenine Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdür Fadıl Demirel ile KFW IPEX Bank Sanayi – Bölüm Başkanı Holger Apel ve garantör sigorta kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel imza töreninde yaptığı konuşmada, gerçekleştirilecek olan yatırımlarla birlikte Kardemir’in ürün yelpazesinin çok daha genişleyeceğini ve raylı sistemlerle başta otomotiv olmak üzere makine imalat sanayisinin ihtiyaç duyacağı tüm çelik kalitelerinin Kardemir’de üretilebilir hale geleceğini söyledi. Yılın ikinci yarısında tamamlanacak olan 5 nolu yüksek fırın ve çelikhane konverter yatırımları ile birlikte Kardemir’deki ham çelik üretim kapasitesinin 1,8 milyon tondan 3,4 milyon tona ulaşacağına dikkat çeken Demirel, “Senede 200 bin adet teker üretecek. Türkiye’nin tüketimi yaklaşık olarak 50 bin adet. Türkiye’nin tüketiminden 4 kat daha fazla üretim yapan bir tesis. Dakika 1 teker üretecek ve bütün üretim robotik kontrollerle yapılacak. Çok ileri bir teknoloji” dedi.

“YATIRIMLAR CARİ AÇIĞI CİDDİ ORANDA KAPATACAK”

Genel Müdür Fadıl Demirel yatırımların Türkiye’nin cari açığının kapatılmasında da önemli rol oynayacağını ifade etti. Türkiye ve dünyada demiryoluna yapılan yatırımların temel maddesinin teker olduğunu söyleyen Demirel, şunları kaydetti:

“Bu yatırımlar, Türkiye’de problem olan cari açığın kapatılmasında ve Türk Makine Sanayi’nin ve özellikle de son yıllarda demiryoluna yapılan yatırımların temel ihtiyaç maddesi olan teker ile ilgili yatırımlar. Dolayısıyla bu iki yatırım ülkemizde ciddi bir açığı kapatmış olacak.”

Demirel ayrıca 3 milyon ton olan üretim kapasitelerini daha da artıracak olan projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

“KARDEMİR TÜRK SANAYİSİNİN YILDIZI”

Kardemir’in Türkiye’de sanayisinde yıldız haline gelen bir kurum olduğunu söyleyen KFW IPEX Bank Sanayi – Bölüm Başkanı Holger Apel ise, Kardemir’in yönetim ve iş gücüne çok güvendiklerini kaydetti. Holger, “Kardemir ülkenin ulaşım alt yapısında önemli yatırımlar yapıyor. 80 yıldır faaliyet gösteren bir fabrika olarak konjektörü iyi bildiklerinden bize güven veriyorlar. Biz geçen yıl birçok anlaşma gerçekleştirdik. İlk Kardemir A.Ş. ile başladık. Türkiye-Almanya ikili ilişkileri iyi noktaya geldi. Bu ortaklığımıza çok güveniyoruz. Ticari boyutu çok önemli. Proje için başarılar diliyorum. Ürünler piyasaya sürüldüğünde başarının önemi ortaya çıkacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdür Fadıl Demirel ile KFW IPEX Bank Sanayi – Bölüm Başkanı Holger Apel, KFW IPEX Bank Metal ve Madencilik Direktörü Stefan Eitel, SACE İstanbul Ofis Başkanı Marco Ferioli, SACE İstanbul Ofis Analisti Yeliz Tüfekçioğlu 138,8 milyon Avro değerindeki sözleşmeyi imzaladı.

Kurulacak olan Çubuk ve Kangal Haddehanesinde düşük ve yüksek karbonlu çelikler, ön germeli beton çelikleri, yüksek alaşımlı çelikler, rulman çelikleri, otomat çelikleri, yay çelikleri, kaynak telleri, otomotiv çelikleri ve özel çubuk çeliklerin üretileceği ve yatırımın 2015 yılının ilk yarısında tamamlanarak işletmeye alınacağı, yük ve yolcu vagonları ile lokomotif tekerlerinin üretileceği Demiryolu Tekeri Fabrikasının ise 2016 yılının ilk yarısında tamamlanacağı açıklandı. 3 yıl ödemesiz toplam 13 yıl vadeli kredinin 93.225.000 Avroluk kısmının 200.000 adet/yıl kapasiteli Demiryolu Tekeri Fabrikası yatırımında kullanılacağı ve krediye Alman Sigorta Kurumu HERMES’in garantör olduğu, 45.533,607 Avroluk kısmının ise 700.000 ton/yıl kapasiteli “ Çubuk ve Kangal Haddehanesi” yatırımında kullanılacağı ve krediye İtalyan sigorta kurumu SACE’nin garantör olduğu açıklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesine yonelik sorusturmada 3 kisi daha gozaltina alindi sJIFRkpE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı

Bolu Belediyesi’ne yönelik ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama yapılarak, 3 kişi daha gözaltına alındı. CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, “Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında bugün sabahın erken saatlerinde belediye binasında arama başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından

kurumdaki tüm bilgisayarlar ve dijital materyaller inceleme altına alınırken, CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, belediye binasında yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından el konulan evrak ve bilgisayarlar, incelenmek üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

“Belediyemizin üç odasında arama yapıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belediyenin üç odasında arama yapıldığını söyleyen Karagöz, “Hem başkanvekilimiz hem başkan yardımcılarımız ve avukatlarımızla birlikte süreç hakkında bilgi aldık. Sabah itibariyle çok sayıda jandarmamızla Bolu Belediyesi’ne bir şafak operasyonu düzenlendi. Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı. Var olan soruşturma kapsamında bugün yine 3 arkadaşımız an itibarıyla sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler. Yine aynı uygulamayla bir arkadaşımız Yeniçağa’da, bir arkadaşımız Dörtdivan’da ve bir arkadaşımız Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınmış bulunmaktadır” dedi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız, ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin