Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 1

Antik kent kazılarında su perisi heykeli bulundu

Bartın’ın Amasra ilçesinde yürütülen antik kent hafriyat çalışmalarında su perisi heykeli bulundu.
Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Hafriyatlar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı’nın toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, Bartın’ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti hafriyat çalışmalarında yaklaşık 3 metre derinlikte ve 1800 yıllık olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli bulunduğu duyuruldu.
Açıklamada, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2’nci yüzyıla ilişkin ve Nymphe (su perisi) olduğu bedellendirilen, 1,53 santimetre yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" denildi. Bartın’ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti hafriyat çalışmalarında yaklaşık 3 metre derinlikte ve 1800 yıllık olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli bulundu. Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Hafriyatlar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı’nın toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2’nci yüzyıla ilişkin ve Nymphe (su perisi) olduğu bedellendirilen, 1,53 santimetre yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin