Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2024 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Anne-kız üniversitede

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 30 yıl aradan sonra sınava girip kazandığı üniversitenin yolunu tutan Hanife Ernil, 22 yaşındaki otizmli kızıyla birlikte derslere giriyor. Azmiyle örnek olan anne, üniversite yönetiminden aldığı özel izin sayesinde yanından ayırmadığı kızı ile birlikte eğitim almanın mutluluğunu yaşıyor.

Üniversite sınavını kazanarak herkesi şaşırttı
1993 yılında liseden mezun olduktan sonra evlenip otizmli doğan kızını büyüten Ernil, evladının özel eğitimine ilkokuldan liseye kadar destek vermesinin ardından yarım bıraktığı üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek için geçen yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. Amasya Üniversitesi Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü’nü kazanarak herkesi şaşırttı.

Üniversite yönetimi özel izin verdi
Kızıyla birlikte fakültenin yolunu tutan anne, biricik evladının durumunu yöneticilerle paylaştı. Üniversite yönetiminin özel izniyle kızı Hande ile aynı sırada eğitim gören 47 yaşındaki Ernil, 30 yıl ertelediği üniversite eğitimine başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Kızımı yalnız bırakamazdım”
Kızının da 4 aydır sosyalleşme fırsatı bulduğunu dile getiren Ernil, “Anne, kız üniversitedeyiz. Kızımı yalnız bırakamazdım. Derslerim de gayet iyi. Bu kadar yapabileceğimi düşünmemiştim. Çünkü uzun yıllar ara vermiştim. İsteyince oluyor. Kızımla birlikte üniversiteye gelmekten çok mutluyum” dedi.

“Hayallerimin ardından gidiyorum”
Eğitim için hayal kuranlara seslenen azimli anne, “Hayallerinin peşinden gitsinler. Ben hayallerimin ardından gidiyorum. Adım adım ilerliyorum. İnşallah mezun olurum. Mezun olduktan sonra da eğitim hayatımı sürdürmek isterim. Ancak kızımın durumunu da değerlendireceğim. Çünkü öncelikli odak noktam o” diye konuştu.

“Çok fedakar bir anne”
Kampüste el ele dolaşan anne ve kızına fakültenin kapılarını açmaktan memnuniyet duyduklarını anlatan Merzifon İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Aydın ise, “Hanife hanım çok fedakar bir anne. Kızıyla bütünleşmiş iki arkadaş gibiler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 10:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te orman yangını büyüyor, iki mahalle tahliye edildi

Karabük merkeze bağlı Kahyalar köyünde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek ilerlemeye devam ediyor. Kale ve Kahyalar köylerinde bazı mahalleler boşaltıldı.

Karabük merkeze bağlı Kahyalar köyü Kabaoğlu Mahallesi mevkiinde akşam saat 19.00 sıralarında çıkan yangına havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemezken, karadan yürütülen söndürme çalışmalarına arazözler, itfaiye ekipleri, TOMA’lar ve su tankerleriyle yoğun şekilde devam ediliyor. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine tedbir amacıyla Kale ve Kahyalar köylerinde bazı mahalleler boşaltıldı. Zobran Cezaevi, Polis Meslek Yüksekokulu ve Organize Sanayi Bölgesi'nin yakınlarında çıkan yangını ekiplerin kontrol altına almak için mücadelesi aralıksız sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin