blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Eylül, 2025 10:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Anne Babasına Yazdığı Mektupla Sigarayı Bıraktırdı

Sağlık alanındaki farkındalık çalışmalarına gönüllü olarak destek veren genç Sağlık Elçisi Berivan, kişisel bir başarı hikayesine imza attı.

Yazdığı samimi ve duygu dolu bir mektupla hem annesinin hem de babasının sigarayı bırakmalarını sağladı.

Sigarayı bırakma sürecinde ailesinin desteğini almak isteyen Berivan, mektubunda aile sevgisi ve sağlığın önemine vurgu yaptı. Kendisini ifade ederken oldukça etkili ve dokunaklı bir dil kullandı. Mektubunda, “Anne ve babama bir mektup yazdım. İlk adımımda elimi nasıl tuttularsa, her başarımda da ellerimi öyle tutmalarını istedim” ifadelerine yer veren Berivan, ebeveynlerinden hayatlarının her aşamasında yanında oldukları gibi, bu zorlu süreçte de desteğini esirgememelerini istedi.

Bu içten çağrı, Berivan'ın anne ve babasında büyük bir farkındalık yaratırken,  onu üzmemek ve onun sağlıklı bir aile ortamında büyümesine destek olmak isteyen ebeveynler, birlikte sigarayı bırakma kararı aldı.

Karabük İl sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada,  “Kaleme aldığı mektupla hem annesine hem de babasına sigarayı bıraktıran Sağlık Elçimiz Berivan’ı tebrik ederiz. Ailesiyle bir arada olacağı sağlıklı ve uzun bir ömür dileriz” ifadelerine yer verildi. Berivan'ın bu hareketi, sigaranın zararlarına karşı farkındalık yaratmanın yanı sıra, aile içi iletişimin ve sevgi dilinin sağlık üzerindeki olumlu ve dönüştürücü gücünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YÖK Başkanı Özvar: “Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımız açık”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, "Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılış programına katıldı. Burada konuşan Özvar, İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme değinerek bu durumun her fırsatta dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, "Geçen sene Gazze ikametli Filistilinli öğrencilerin tahsil fiyatlarını Sayın Cumhurbaşkanımız kolaylık sağlayarak kararname çıkartmak suretiyle tahsil fiyatlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar vicdanları soğutan tahminen de dünyada yükseköğretime dair en kıymetli kararlardan biri olmuştur. Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin zulüm, vahşet ve baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsun Türk akademisinin kapılarını açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Özvar, "Sudan’da yaşanan askeri çatışmalar sebebiyle eğitim-öğretimlerine orta vermek zorunda kalan üniversitelerin bir kısmına ülkemizde 3 vilayetimizde kampüslerimizi açtık. Sudan’dan gelen 3 üniversite şu anda ülkemizde eğitim-öğretimlerine sembolik de olsa devam etmektedirler. Rektörlerini, akademisyenlerini ve bir kısım öğrencilerini biz şu anda konuk etmekteyiz. Türkiye bu açıdan zulüm, vahşeti baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye’nin akademisini, üniversitenin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin