blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Anaokulu öğrencileri için anlamlı etkinlik

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen aktiflikte anaokulu öğrencilerine çocuk hakları anlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi Memleketler arası Ticaret ve Lojistik Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülüğünü yaptığı "Haklarımızla Güçlü Bir Aileyiz" projesi çerçevesinde "çocuk hakları" temalı manalı bir aktiflik gerçekleştirildi. Aktiflikte Kastamonu Üniversitesi Kütüphanesi’ne davet edilen anaokulu öğrencilerine Kastamonu Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Topluluğu üyeleri tarafından çocuk hakları anlatıldı. Aktiflikte çocuklarına yaşlarına uygun halde çocuk hakları ile ilgili temel bilgiler verilerek bilinçlendirme yapıldı. Eğitimin akabinde, çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynandı. Aktifliğe katılan anaokulu yönetici ve öğretmenleri hem Kastamonu Üniversitesi’ne hem de proje grubuna de aktiflik için teşekkürlerini ilettiler.
Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Erol Tekin, Aile Yılı çerçevesinde, kısım olarak 20 üzerinde proje yazdıklarını söz ederek bu aktifliğin ehemmiyetine vurgu yaptı. Aile içerinde çocukların sevgiye, şefkate ve korunmaya herkesten daha çok muhtaçlığı olduğuna dikkat çeken Tekin, çocuğun toplumun bir kesimi ve geleceğin garantisi olduğundan ötürü çocuk haklarının özgürlük içinde ve istikrarlı bir halde korunmasının hem çocuğun hem de toplumun faydasına olduğuna vurgu yaptı.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tropikal sıcaklardan bunalanlar soluğu Limni Gölü’nde aldı

Tropikal sıcakların tesirli olduğu Gümüşhane’de vatandaşlar serinlemek için 2 bin metre rakımdaki Limni Gölü Tabiat Parkı’na akın etti.
Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı eteklerinde yer alan ve kente yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı, sıcak hava dalgasından bunalanların tabiatla iç içe serinlediği adres haline geldi. Rakımı ve doğal örtüsüyle bölgenin en serin noktalarından biri olan tabiat parkı, hem kent merkezinden hem de etraf vilayetlerden gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.
Göl etrafında vatandaşlar piknik yaparken çocuklar da oyun alanlarında keyifli vakit geçiriyor. Ahşap yürüyüş yolları, kamelyalar ve seyir teraslarıyla tabiat ile baş başa kalmak isteyenlerin tercih ettiği parkta, ziyaretçilere restoran ve kır lokantası üzere toplumsal alanlar da hizmet veriyor.
Zigana Dağı’nın çabucak yamacında yer alan Limni Gölü, sarıçam ormanlarıyla çevrili eşsiz görüntüsüyle tabiat tutkunlarının ilgisini çekerken, serin havası da kent sıcağından bunalanlar için adeta bir kaçış noktası sunuyor.

"Trabzon’un havası çekilecek üzere değil"
Gurbetçi olduğunu ve yaz aylarında memleketi Trabzon’a geldiğini söz eden Süleyman Özyurt sıcak havalardan kaçmak için Limni Gölü’ne geldiğini belirterek, "Trabzon’un havası bu ortalar çekilecek üzere değil dağa çıkıyorum buraya geliyorum 10 gündür burada konaklıyorum. Trabzon’u sevmiyorum fazla zira havası berbat. Burası çok hoş, yeryüzünde yok bu türlü bir yer. Herkes gelsin isterim, gelsinler burada yaşasınlar" dedi.

"Limni Gölü’nün eşi gibisi yok"
Limni Gölü Tabiat Parkı’nın doğal ortamında serinlediklerini söz eden Nuriye Özyurt, "Ben buraya 30 yıldır geliyorum, olağanüstü bir yer eşi gibisi yoktur buranın. Burayı çok seviyorum ve her yıl buraya geliyorum. Zigana’da konaklıyoruz, eşim, çocuklarım hepimiz çok seviyoruz burayı. Yurtdışında yaşıyoruz fakat insanın kendi memleketi gibisi yok. Eşi gibisi yok, Trabzon’da sıcaktan duramadığımız için buraya geldik. Burada rutubet yok, nem yok. Her şey doğal, bu doğallığın içinde olmak gibisi yok" diye konuştu.

"Sıcaklıkların artmasıyla birlikte ziyaretçi sayımız da arttı"
Sıcak hava dalgası nedeniyle günlük ziyaretçi sayısında önemli artış meydan geldiğini belirten Limni Gölü Tabiat Parkı işletmecisi Mustafa Eroğlu, "Limni Gölü 2030 metre rakımda çam ağaçları ortasında doğal bir göl. Yazın hizmet veriyoruz ve yaz ayında serin ve pak bir havaya sahip. Turistler kent merkezleri sıcak olduğu için sıklıkla buraya geliyorlar. İnsanların bilhassa son periyotta artan sıcaklıklar nedeniyle ziyaretlerinde bir artış meydana geldi" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin