Reklam
Reklam
anadolunun en etkileyici selalelerinden tomara selalesi ziyaretcilerini agirlamaya basladi 47STYQTY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Anadolunun en etkileyici şelalelerinden Tomara Şelalesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Türkiye’de turizm otoriteleri tarafından görülmesi tavsiye edilen 10 şelale ortasında yer alan Gümüşhane’deki Tomara Şelalesi, dağın ortasındaki 40 farklı noktadan dökülen buz üzere suyuyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 farklı kaynaktan 15 metreden dökülen ve yörede “Kırk Gözeler” ismiyle bilinen Tomara Şelalesi, baharın gelişiyle birlikte su debisinin tepeye ulaştığı periyoda girdi.

Sezonun başlamasıyla birlikte doğaseverlerin uğrak noktalarından birisi olan şelale bölgenin en etkileyici doğal hoşluklarından birisi olmasının yanında serin suları ve yemyeşil doğasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.

Doğu Karadeniz bölgesinin en beğenilen turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan ve ziyaretçilerin şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip tabiatın tadını çıkardığı yerlerden birisi.

Dağın ortasındaki 40 başka kaynaktan çıkan sular birleşerek görkemli bir şelaleye dönüşürken 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük buz üzere berrak suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlıyor.

Gümüşhane vilayet merkezine 109, Şiran ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan şelaleyi ziyaret eden Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) üyeleri eşsiz görüntünün tadını çıkardı.

Bölgede yapacakları tabiat yürüyüşü öncesinde uğradıkları şelalede eşsiz görünümün tadını çıkaran ve Bayburt’tan gelen Yunus Emre Çingöz, “Eşimle birlikte Bayburt’tan bu aktifliğe katılmak için Gümüşhane’ye geldik. Pek hoş bir ortam var” dedi.

Tomara Şelalesine ilkbahar mevsiminde daha evvel hiç gelmediğini lisana getiren Zehra Aygün ise “İlkbaharda daha evvel hiç gelmemiştim. Çok hoşuma gitti. Suyu çok fazla ve kırk gözeler olması, suyunun çok lezzetli olması beni çok etkiledi. Bir daha gelmek isterim. Sonbaharını da görmek isterim şelalenin” diye konuştu.

Etkinliğe Trabzon’dan katılan Hacer Arslan da “Çok hoş, çok keyifli. Şelaleyi görmeye geldik. Şahane bir yer. Hava da çok hoş. Takım harika esasen. Çok hoş bir faaliyet olur inşallah” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda hava sicakliklarinin artmasiyla dondurma satislari artti TCkcMvne
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da hava sıcaklıklarının artmasıyla dondurma satışları arttı

Bolu’da hava sıcaklıklarının aniden yükselmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlar, dondurmacılara ilgi gösteriyor.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan dondurmanın kent genelindeki satışlarında gözle görülür artış yaşandı. İzzet Baysal Caddesi üzerinde 19 yıldır dondurmacılık yapan ve tezgahında 30 çeşit dondurma bulunduran Mehmet Sucu, Boluluların yaz-kış dondurma tüketmeye alışkın olduğunu ancak yazın gelmesiyle talebin katlandığını ifade etti.

“Dondurma değil, buz hasta eder”

Satışa sunduğu dondurmaların Kahramanmaraş’ta hazırlandığını söyleyen Mehmet Sucu, “Yazın gelmesiyle birlikte vatandaşlar yavaş yavaş dondurma yemeye başladı. Bolu’da yaz kış dondurma satışlarımız oluyor zaten. Vatandaşlar Bolu soğuğuna alışkın olduğu için kışın tükettikleri dondurma onları etkilemiyor. Dondurmamız yaz-kış yenilebilir. İçinde gerçek salep ve keçi sütü var. Çocukların boğazını şişirip hasta etme gibi bir durumu olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Yetişkinlerin genellikle karadut, ballı badem, kavun ve mangolu, çocukların ise en çok çilekli dondurmayı tercih ettiğine dikkati çeken Sucu, dondurmanın bu seneki top fiyatının 50 lira olduğunu söyledi. Toplumdaki “dondurma hasta eder” algısına da değinen Sucu, şunları kaydetti:

“Aslında dondurma değil, buz hasta eder. Bu dondurmanın içerisinde buz yok. Donmuş halde ama salep bunun buz olmasını engelliyor. Biz burada dondurmayı döverek işlediğimiz için içinde buzdan eser kalmıyor. Boğaz şişirmiyor, hasta etmiyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin