blank
Asuman Doğan tarafından
26 Şubat, 2025 15:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ambulansta Doğum Mucizesi

Safranbolu'nun Esentepe Mahallesi'nde 25 yaşındaki S.D., 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu ambulansta doğum yaptı.

İkinci gebeliği olan ve 40 haftalık hamile olduğu belirlenen S.D., doğum eylemi belirtileriyle hızla ambulansa alındı. Ekiplerin zamanında gerçekleştirdiği müdahale ile ambulansta, sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi.
Doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. S.D., doğumun ardından Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doğumun gerçekleştiği Ambulanstaki sağlık ekibinde AABT Nurhan Dağdeler, AABT Ebru Yazar ve ATT İlker Dorukbaşı görev aldı.
Yapılan açıklamada; "Hem anneye hem de dünyaya yeni gözlerini açan minik bebeğimize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyoruz. Ayrıca, bu süreçte özverili çalışmalarıyla bir hayat kurtaran sağlık ekibine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Haziran, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

TİGAD Başkanı Geçgel: “Anadolu Basınına Darbe Vuran Zulmün Altında Kalmayacağız!”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel,
hükümetin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basının gelir kaynaklarının kesilmesine sert tepki gösterdi.

Geçgel, Anadolu Basınının susturulmak istendiğini belirterek, "Basının üç kuruşluk ekmeğinden tasarruf olmaz" dedi.

“Kapılarımıza kilit vurmaya hazırız”

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğü ekonomi programına eleştirilerde bulunarak, "Eğer bu ülkenin refahı yerel basının üç kuruşluk abonelik ve ilan gelirleriyle sağlanacaksa, bizler basın kuruluşları olarak kapılarımıza kilit vurmaya hazırız!" dedi.

"Kamuda Şatafat Sürüyor, Fatura Yerel Basına Kesiliyor"

Geçgel, Türkiye'nin kamu israfında sınır tanımadığını belirterek, "Türkiye makam aracı cennetine dönüşmüş, kamuda israf diz boyunu aşmışken, tasarrufu Anadolu Basınının gelirinden yapmak adaletsizliktir, vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

"Bu Nasıl Vicdan, Bu Nasıl Adalet Anlayışı?”

Anadolu Basınının nefessiz bırakılmak istendiğini dile getiren Geçgel, “Zaten zorlukla ayakta duran Anadolu basını, adeta boğulmak isteniyor. Bu milletin sesine kasteden bu anlayışı asla kabul etmiyoruz! Anadolu Basını yalnızca haber kaynağı değil, aynı zamanda bu milletin hafızası ve vicdanıdır. Siz Anadolu Basınının üç kuruşluk ekmeğine göz dikerek aslında bu milletin sesini kesmeye çalışıyorsunuz" dedi.

Sayın Şimşek’e Açık Sorular

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e açık sorular yöneltirken “Bu kararları hangi akılla aldınız? Kimlerin tavsiyesiyle Anadolu basınına bu operasyonu yapıyorsunuz? Hangi ekonomi anlayışı basının boğazına çökmeyi tasarruf sayar?" ifadelerini kullandı.

"Bu Gidişle Gazeteler Kapanacak, Siteler Susacak"

Uygulanan ekonomik politikalarla Anadolu Basınının yok olma noktasına geldiğini savunan Geçgel, "Eğer bu yanlıştan dönülmezse, yakında gazeteler kapanacak, internet siteleri susacak, Anadolu’nun sesi tamamen kesilecek. Tasarruf edilmek isteniyorsa bunun adresi Anadolu Basını değil, kamudaki lüks harcamalardır. Gerçek tasarrufu görmek isteyenlere adres bellidir. Makam araçları, şatafat, israf, lüks! Basının üç kuruşluk ekmeğinden elinizi çekin! Anadolu Basını susturulamaz!” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin