Amasya’da ‘tamir takımı’ ismiyle bilinen meslek lisesi öğrencilerinden oluşan takım bir köy okulunun eskiyen duvarlarını istekli olarak boyayıp yeniledi.
Kızılkışlacık köyündeki ilkokul binasının eskiyen dış cephesinin yenilenmesi için gereken materyaller bir firma tarafından karşılandı. Akabinde kolları sıvayan Şehit Gültekin Tırpan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle binaya yeni bir görünüm kazandırmak için plan yaptı. Okulun duvarları hummalı bir çalışma sonucu yenilendi. Ayrıyeten bahçedeki oyun kümeleri da boyandı.
Örnek bir toplumsal sorumluluk projesine daha imza attıklarını belirten inşaat teknolojisi alanı öğretmeni Sabri Bulut, istekli öğrencileriyle 3 yıldır çok sayıda okulu binasının yenilenmesini sağladıklarını söyledi.
Kendisinin de birinci ve ortaokul döneminde köy okulunda tahsil gördüğünü hatırlatan öğrencilerden Musa Özbaş, “Bu okul binasının dış cephesinin boyasının yenilenmesi gerekiyordu. Hepsini yaptık. Para almıyoruz. Yalnızca eğitime takviye sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yaptıkları işler sayesinde tecrübe kazandıklarına değinen 12. sınıf öğrencisi Yunus Emre Göl ise, “Bu yıl mezun oluyorum. Üniversite eğitimimi de inşaat alanında sürdürmeyi planlıyorum” halinde konuştu.
Okul binaları yenilenen öğrenciler ve öğretmenleri, ‘tamir takımı’ grubuna teşekkür etti.


Amasya’da köy okulunu liselilerin ‘tamir takımı’ boyadı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

