Amasya’da ’kırmızı altın’ hasadı: Soğan tarlada 4 lira - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da ’kırmızı altın’ hasadı: Soğan tarlada 4 lira

Türkiye’nin kıymetli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL ortasında satılıyor. Soğanın fiyatının bir ay içinde 14 TL’den 4 TL’ye kadar düştüğü belirtildi.
‘Kırmızı altın’ deniliyor
Amasya’da soğan hasadı çok sıcak altında devam ediyor. Bu devirde turizmde yoğunluğun görüldüğü deniz kıyısındaki kentler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderilen kuru soğan, kabuğu ve çuvallarının rengi ile maddi pahası hasebiyle yöredeki üreticiler tarafından ‘kırmızı altın’ olarak nitelendiriliyor.
Bir evvelki yıla nazaran ekim alanı fazla olan soğanda çok yağışların tesiriyle randıman düşüklüğü görüldüğünü belirten soğan üreticisi Oğuz Çelik, “Soğan bu yıl hasat başlarında fiyatıyla biz üreticisini sevindirdi. Şimdiyse düşüşe geçti. Kilosu tarlada 4 TL ile 6 TL ortasında satılıyor” diye konuştu.
“Soğan acı olur”
Kalite tarafından en tezli soğanın topraklarının rahmetinin de tesiriyle Amasya’da yetiştiğine değinen Çelik, “Soğan acı olur. Tatlısı da vardır. Fakat aslı acı olmasıdır” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin