Amasya’da Dış Ticaret Eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İmsaka kalan --:--
amasyada dis ticaret egitimi fQGEBGrL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da Dış Ticaret Eğitimi

Amasya’da dış ticareti güçlendirecek “Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi” başladı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), dış ticaret alanındaki çalışmalarıyla bölgede uluslararası ticaretin kapılarını aralıyor. Merzifon Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde başlayan Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı, dış ticaret alanında nitelikli personel yetiştirerek bu alandaki istihdamı artırmayı ve bölgenin ihracat kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.

OKA’nın Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında düzenlenen eğitim, ihracat yapan işletme sayısını ve kilogram başına ihracat değerini artırma hedefiyle dış ticaret sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personelin yetiştirilmesine odaklanıyor. Eğitim ayrıca, bölgedeki üretim sürecinde oluşturulan değerin artırılması ve üretilen ürünlerin uluslararası pazarlara açılması için önemli bir adım.

Toplam 7 iş günü sürecek olan program, dış ticaret alanında uzman eğitimciler tarafından yürütülüyor. Eğitim kapsamında katılımcılar; Dış Ticaretin Temel Kavramları, Dış Ticaret Operasyonları, İstihbarat ve Pazarlama Stratejileri, Dış Ticarette Yazışmalar gibi konularda bilgi sahibi olacaklar.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Bu sertifika, dış ticaret sektöründe iş bulma fırsatlarını artırırken katılımcıların kariyerlerine de değer katacak.

Eğitime katılan kursiyerler, eğitime dair düşüncelerini paylaşarak, “Bölgemizde böyle bir programın düzenlenmesi büyük bir şans. Uluslararası ticaret kariyerimiz için ilk adımı burada atıyoruz” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dsdsds
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Mart, 2026 18:00 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDEMİR’DE  OLAĞAN GENEL KURUL TARİHİ NETLEŞTİ

Karabük’ün köklü sanayi devi KARDEMİR, 2026 yılı Olağan Genel Kurul toplantısını 10 Nisan’da gerçekleştirecek.

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), 2025 faaliyet yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Şirket Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantı saat 09.30’da KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Toplantıda 17 maddelik bir gündem ele alınacak.

Genel kurulda, 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tabloların okunarak müzakere edilmesi ve onaya sunulması bekleniyor. Ayrıca, 2024 ve 2025 yıllarına ait Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu sürdürülebilirlik raporları da ilk kez genel kurulun bilgisine ve onayına sunulacak.

Gündemin önemli başlıklarından biri de Şirket’in kayıtlı sermaye tavanına ilişkin sürenin güncellenmesi olacak. Mevcut esas sözleşmede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen kayıtlı sermaye tavanı izninin geçerlilik süresi 2021-2025 yıllarını kapsarken, yapılacak değişiklikle bu sürenin 2026-2030 yılları olarak uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda Şirket esas sözleşmesinin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6. maddesinde tadilat yapılması için pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz dönemde Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereğince yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmeleri, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi, yönetim kurulu üyelerine verilecek huzur haklarının tespiti, 2025 yılı kar payı dağıtımı ve bağımsız denetim kuruluşunun seçimi gibi konular görüşülecek.

Şirket, genel kurula katılacak pay sahiplerinin kimlik belgeleriyle fiziken katılabilecekleri gibi, elektronik ortamda da (e-Genel Kurul) iştirak edebileceklerini bildirdi. Elektronik ortamda katılım için belirli yönetmelik hükümleri çerçevesinde işlemlerin tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Toplantıya ilişkin finansal tablolar, denetim raporları ve sürdürülebilirlik raporları, toplantı tarihinden 21 gün önce Şirket merkezinde ve www.kardemir.com adresinde pay sahiplerinin incelemesine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin