blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da Dış Ticaret Eğitimi

Amasya’da dış ticareti güçlendirecek "Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi" başladı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), dış ticaret alanındaki çalışmalarıyla bölgede uluslararası ticaretin kapılarını aralıyor. Merzifon Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde başlayan Sertifikalı Dış Ticaret Eğitim Programı, dış ticaret alanında nitelikli personel yetiştirerek bu alandaki istihdamı artırmayı ve bölgenin ihracat kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.
OKA’nın Katma Değerli Üretim ve İhracat Sonuç Odaklı Programı kapsamında düzenlenen eğitim, ihracat yapan işletme sayısını ve kilogram başına ihracat değerini artırma hedefiyle dış ticaret sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personelin yetiştirilmesine odaklanıyor. Eğitim ayrıca, bölgedeki üretim sürecinde oluşturulan değerin artırılması ve üretilen ürünlerin uluslararası pazarlara açılması için önemli bir adım.
Toplam 7 iş günü sürecek olan program, dış ticaret alanında uzman eğitimciler tarafından yürütülüyor. Eğitim kapsamında katılımcılar; Dış Ticaretin Temel Kavramları, Dış Ticaret Operasyonları, İstihbarat ve Pazarlama Stratejileri, Dış Ticarette Yazışmalar gibi konularda bilgi sahibi olacaklar.
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Bu sertifika, dış ticaret sektöründe iş bulma fırsatlarını artırırken katılımcıların kariyerlerine de değer katacak.
Eğitime katılan kursiyerler, eğitime dair düşüncelerini paylaşarak, "Bölgemizde böyle bir programın düzenlenmesi büyük bir şans. Uluslararası ticaret kariyerimiz için ilk adımı burada atıyoruz" dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
25 Haziran, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ESOB Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı; Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri ile Müteşebbis Heyet üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda; Eskipazar OSB’nin mevcut durumu ele alınarak, bölgenin sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar ve yatırım süreçleri detaylı şekilde değerlendirildi. Ayrıca, yatırımcıların ihtiyaçlarına yönelik yapılabilecek çalışmalar istişare edilerek kararlar alındı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz, organize sanayi bölgelerinin Karabük’ün sanayi vizyonunda stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak; “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, Karabük’ün üretim ve istihdam kapasitesine önemli katkılar sağlayacak bir merkez konumundadır. Müteşebbis heyetimizle birlikte bölgeye değer katacak projeleri ve yatırım olanaklarını değerlendirmeye devam ediyoruz. Alınan kararların, ilimiz ve sanayicilerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin