Amasra'ya Madenci Hastanesi Yapılacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ekim, 2014 08:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’ya Madenci Hastanesi Yapılacak

BARTIN CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın, Amasra’ya maden kazalarında yaralanan maden işçilerine anında müdahale edilebilecek bir hastane yapılması talebi, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi. Sağlık Bakanlığı, Yalçınkaya’ya gönderdiği yazıda “Bartın’ın Amasra ilçesinde yeni bir İlçe Entegre Hastanesi’nin yapımı 2015 taslak kalkınma planına alınmıştır” ifadelerine yer verildi. CHP’li Yalçınkaya’nın, son aylarda peş peşe yaşanan ölümlü maden kazalarının ardından, Amasra’da yaralı madencilere anında müdahale edebilecek bir sağlık merkezi kurulması için yaptığı girişimler olumlu sonuçlandı. Yalçınkaya, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yazılı başvuruda bulunarak, Amasra’da, gerek devlet, gerekse de özel sektöre ait maden işletmelerinde çalışan işçilerin, olası bir iş kazası sonucu yaralanmaları durumunda, acil müdahale edebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezinin bulunmadığını belirtmiş, bu durumun kazalarda yaşanan can kayıplarını artırdığına dikkat çekmişti. Sağlık Bakanlığı’na sunduğu talep yazısında, madencilerin pek çoğunun, yaralı olarak kurtarılmasına rağmen, Bartın il merkezinde bulunan hastaneye yetiştirilirken yolda yaşamını yitirdiğini belirten Yalçınkaya, “Bu nedenle Amasra ilçesinde, maden kazalarının ardından, yaralılara anında müdahale edilebilecek nitelikte donanımlı bir sağlık merkezinin kurulması, yaşanan can kayıplarını da azaltacaktır. Bu anlamda Amasra’ya tam donanımlı bir sağlık merkezinin acilen kurulması gerekmektedir. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda yardımcı olacağınıza inanıyorum” ifadelerine yer vermişti. Yalçınkaya’nın bu girişimi kısa sürede karşılık buldu. Sağlık Bakanlığı, Yalçınkaya’nın bu talebini değerlendirerek olumlu yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı’ndan CHP’li Yalçınkaya’ya gönderilen yazıda, “CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın isteğine binaen Bartın’ın Amasra ilçesinde yeni bir ilçe entegre hastanesinin yapımı 2015 yılı taslak kalkınma planına alınmıştır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin