Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Haziran, 2014 08:33 tarihinde yayınlandı
0

Amasra Stratejik Eylem Planı Kitap Olacak

BARTIN ‘UNESCO Dünya Miras Yolunda Amasra’nın Stratejik Eylem Planının Oluşturulması’ projesinin kapanış toplantısı yapıldı.Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bartın Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, öğretim üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun programda bir konuşma yaparak, “Amasra’nın ülkemizin kültür mirasında çok önemli bir yerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Amasra’nın tarihi yapısını bozmadan gelecek nesillere aktarmak en büyük amacımızdır. Doğal ve tabii güzelliklerini bozmadan gelecek nesillere aktarılan Amasra Kalesi, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne girmeye hak kazanmış ve bu gelişme ile Amasra Kalesi’nde teknik incelemeler başlatılmıştır. Bundan sonra yapılacak çalışmalar ışığında ‘Amasra’nın Stratejik Eylem Planı’ bir kitap haline dönüştürülecek ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Başta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olmak üzere, Özel İdaremize, çalıştay hazırlığında emeği geçen başta Yürütme Komitesi Başkanı Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız’a ve Bartın Üniversitesi öğretim üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yürütme Komitesi Başkanı Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız ise, “Amasra ilçemizin farkını yapmak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce hazırlanan Amasra’da arkeoloji-sanat tarihi, tarih, planlama, tasarım ve restorasyon, sivil toplum kuruluşları, sosyal araştırmacılar ve hakla ilişkiler konu başlıkları altında ‘UNESCO Dünya Miras Yolunda Amasra’ Çalıştayı yapılmış ve tüm çalışmalarımız başarıyla sürdürülmüştür. Farklı illerden de katılımcıların olduğu teknik alan gezilerimizde hepimizin bilgilerinden istifade ettiği çok değerli hocalarımıza yaptığımız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. UNESCO bizler için uzun bir süreci ifade ediyor. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki kurduğumuz ekibimiz kendisine en iyi şekilde yakışanı yapmış ve hazırlanan çalıştayımız en iyi şekilde çalışmalarını sürdürmüştür. Aynı zamanda valimize, BAKKA yönetimine doğrudan faaliyet gösterip projemizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Amasra’da farkındalığı yapmak amacıyla kurulan çalıştayımızda çok güzel geri dönüşler oldu. Sinop’tan, Akçakoca’dan, İstanbul’dan ve Foça’dan, ülkemizin değerli üniversitelerinden değerli katılımcıların olduğu çalışmalarımızda Amasra’nın UNESCO Dünya Miras Yolunda geri dönülmez bir sürece girdiğini ifade etmiş olduk. Tüm bu çalışmalar sonucunda Amasra Kalesi’nin günümüze kadar korunan muhteşem bir yapı olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi. ‘UNESCO Dünya Miras Yolunda Amasra’ konulu stratejik eylem planı programının kapanış töreninin sonunda, projelerde emeği geçen katılımcılara sertifikaları verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin