Reklam
Reklam
fgfg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
30 Temmuz, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
0

Amasra Kıyılarında Müsilaj Görüldü

Tarla Ağzı ve Liman mevkilerinde deniz yüzeyinde oluşan müsilaj, hem vatandaşları hem de turizmcileri tedirgin etti.

Bartın’ın gözde turizm ilçesi Amasra’da, Tarla Ağzı ve Liman mevkilerinde deniz yüzeyinde müsilaj (deniz salyası) oluşumu gözlemlendi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bu bölgelerde deniz yüzeyinde yer yer yoğunlaşan beyazımsı tabaka, vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

Bölgedeki balıkçılar ve sahildeki esnaflar, özellikle son birkaç gündür deniz yüzeyinde oluşan yapışkan ve yoğun kıvamlı tabakanın deniz ekosistemi ve turizm açısından olumsuz etkiler yaratmasından endişe ettiklerini belirtti.

Uzmanlardan Açıklama Bekleniyor

Müsilaj, deniz suyundaki sıcaklık artışı, durağan su hareketleri ve kirliliğin bir araya gelmesiyle oluşan bir doğa olayı olarak biliniyor. Yetkililerden ve çevre bilimcilerden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölge halkı ve çevreciler durumun incelenmesini talep ediyor.

Turizme Olumsuz Yansıması Olabilir

Özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi alan Amasra’da, denizde oluşan müsilaj, turizm sezonunun ortasında hem denize giren tatilciler hem de işletme sahipleri açısından endişe kaynağı oldu. Sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar, denizdeki renk değişimi ve tabakanın görüntüsünün rahatsız edici olduğunu dile getirdi.

Yetkililerin bölgede su numunesi alarak inceleme başlatması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fa5d4e6d 3fda 4d2e bec4 58dbeec9f341
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Haziran, 2026 10:50 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARDEMİR’den vefa örneği

Güleç ve Yolbulan’a Onursal Başkanlık

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), şirketin gelişimine yön veren ve kurumsal hafızasına önemli katkılar sunan isimleri onurlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı, iş insanı Kamil Güleç’e bizzat, merhum sanayici Mutullah Yolbulan’a ise gıyabında takdim edildi.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 21 Mayıs 2026 tarihli kararı doğrultusunda düzenlenen törende, Onursal Başkanlık belgeleri Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz tarafından sahiplerine verildi.  Kamil Güleç, belgesini törende bizzat alırken, merhum Mutullah Yolbulan adına belgeyi Mustafa Yolbulan teslim aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, KARDEMİR’in bugünlere gelmesinde emeği bulunan ve kurumsal gelişimine yön veren isimlerin vefa duygusuyla onurlandırıldığı belirtildi.

Öte yandan KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun 3 Nisan 2026 tarihli kararıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a da “KARDEMİR Onursal Başkanlığı” ünvanı verilmişti. Son kararla birlikte Kamil Güleç ve merhum Mutullah Yolbulan da bu unvana layık görülen isimler arasındaki yerini aldı.

KARDEMİR ailesi tarafından yapılan değerlendirmede, Kamil Güleç’e şirkete sunduğu katkılar dolayısıyla teşekkür edilirken, merhum Mutullah Yolbulan rahmet, saygı ve minnetle anıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin