Anadolu Markalar Birliği Başkanı Kenan Altunç, Türkiye’ye son günlerde yapılan ekonomik saldırılar karşısında “Devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu ifade ediyoruz” dedi.
Altunç, Türk milletinin bu kriz döneminde yerli üretimine sahip çıkarak, kendi özüne uygun Anadolu’nun yerli ve doğal ürünlerine yönelerek batının saldırı ve art niyetli tutumunu yıkma gücü olduğunu belirterek, “Bu gücü geçmişinden alan bir toplumumuz. Bu halk topraklarında nice felaketler, nice savaşlar yaşamış. Her ölüm tehdidinde, her vatan toprağına yapılan her saldırıda özünde yatan ruhla mücadelesini sürdürmüştür. Bugün devletimizin aldığı Amerikan mallarına boykot kararında Anadolu Markalar Birliği olarak destek verdiğimizi, başkanlığımız dâhil, tüm şubelerimizde Anadolu’nun tüm markalarını ülkemizin gündemine daha sıkı, daha candan bir hizmetle, yeni projelerimiz ve yeni ürünlerimizle halkımızla el ele vererek, yerli mallarımızı kullanacağı sözünü veriyoruz. Amerikan malları başta olmak üzere ticaretlerimizde yerli para kullanacağımızı beyan ederiz” diye konuştu.


Altunç’tan yerli malına sahip çıkma çağrısı
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


