Başbuğ Türkeş’in Kızı, İYİ Parti’ye Destek İstedi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2023 23:38 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 12.05.2023 15:34
0
0

Başbuğ Türkeş’in Kızı, İYİ Parti’ye Destek İstedi

Karabük İYİ Parti Milletvekili Adaylarının, partililerle bir araya geldiği toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı Dr. Ayyüce Türkeş Taş katıldı. 28. dönem İYİ Parti Adana ilk sıra milletvekili adayı olan Türkeş, önümüzdeki seçimin önemine dikkat çekti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Birinci sıra adayı Dr. Ayyüce Türkeş Taş, konuşmasına babası ve dava arkadaşlarının unutulmayacağını söyleyerek  onların ruhlarına Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Türkeş Taş; “Adana, babamın siyaset hayatına ilk adım attığı şehirdir. Şükürler olsun ki, ben de babamın izinden Adana’dan aday olarak siyaset hayatıma başlıyorum. Mutluyum ve gururluyum. Adana’da hiç durmadan, bir aydır aralıksız olarak seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Konuşması sık sık “Türkeş Gelecek, Bütün Yüzler Gülecek” sloganıyla kesilen Türkeş Taş; “Ben Adana’da her sokağa çıktığımda vatandaşımızın gerçekten yüzünün güldüğünü görüyorum. Babama olan vefayı ve sevgiyi bana da gösteriyorlar. Gerçekten Başbuğlar ölmezmiş. Aynı sorunlar Karabük’te ne ise Adana’da da var. İl ve ilçe yönetimi arkadaşlar bunu herkesle paylaşıyor. Türkiye’de çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim, Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Tek adam sistemine mahkûm olduğumuz, son 21 yıldır aynı şekilde yönetildiğimiz, gitgide her birimizin şikâyetlerinin arttığını biliyoruz. Babam adına da kendi adıma da kıymetli gördüğüm, Millet İttifakı arasında yer aldım. Bu sisteme karşı, seçme ve seçilme hakkımızı doğru ve mantıklı kullanmalıyız. Hepimiz sandık başına gitmeliyiz. Şu an ki hayatımdan memnun muyum? Ben özgür müyüm? Hukukun üstünlüğü var mı? gibi sorulara yanıt arayın. Sizlerden duygusal değil, mantıklı davranmanızı istiyorum.” dedi. Bizim olduğumuz hiçbir yerde PKK ve türevleriyle kimse el sıkışamaz diyerek Ak Parti‘nin millet ittifakı hakkındaki söylemlerini eleştirdi. Türkeş Taş, konuşmasına şöyle devam etti; “Babamın siyaset üstü bir kimliği var, bugün her kesimden kişi onu anıyor. Babam, Alparslan Türkeş, Türk milletinin sigortasıdır, dengesidir. Milliyetçi Hareket Partisi, babamın kurduğu partidir. Benim kutsalımdır. Ancak şu an sadece M, H ve P harflerinden oluşmaktadır. İçinde bizi temsil eden hiç kimse yoktur. Hukukun üstünlüğünü vurgulayan babamın Türkeş isminin, partinin şu anki haliyle anılmasını doğru bulmuyorum. Babam bana her zaman bizler çok büyük bir milletin evlatlarıyız, çok uyanık olmalıyız diyerek uyarılarda bulunuyordu. Biz bu seçimlerde uyanık olmalıyız. Sizlerden İYİ Parti’yi güçlü bir şekilde meclise getirmenizi istiyorum. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl din ve dil ayrımı yapmamaksızın güçlü olduysak, bu seçimde de Cumhuriyetin 100. yılına yakışanı yapalım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i başbakan ve bizleri de mecliste sizlerin sorunlarını dile getiren birer milletvekili yapın.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin