Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki operasyonuna bir destek de gurbetçi miniklerden geldi.
Almanya’nın Herne şehrinde yaşayan Karabüklü gurbetçi ailenin çocukları kumbaralarında biriktirdikleri paralarla aldıkları birer kutu sucuk ve çikolatayı Afrin’de görev yapan asker abilerine gönderdi. Gurbetçi ailenin 10 yaşındaki kızları Bennu İnam’ın ‘Mehdime Mektup’ başlığı ile yazdığı mektup ise okuyanları duygulandırdı. Minik Bennu, mektubunda duygularını şu sözlere kaleme aldı:
“Bayrağımızın dalgalandığı sürece sizleri hep anıyoruz ve dua ediyoruz. Abilerimiz, amcalarımız, bizlerde Almanya’dan sizlere çikolata ve sucuk yollamak istedik. Kumbaramızdan fazla para çıkmadı, idare edin ve kızmayın. Siz düşmanla çarpışır iken boğazımızdan geçmiyor hiçbir şey. Allah yardımcınız olsun.”
8 yaşındaki Ecrin İnam ise üzerine kırmızı kalemle ay yıldız çizdiği mektubunda ise, “Sizinle hep gurur duyduk devamlı duyacağız. Her gece sizin için dua etti. Allah sizden razı olsun. Sizi çok seviyoruz. Tabii ki de herkes sizi çok seviyor” ifadelerine yer verdi.
8 ve 10 yaşındaki kızların babaları Abdullah İnam ise, Afrin’de görev askerlere çocuklarının destek amaçlı paket hazırladıklarını belirterek, “Bizlerde Türkiye’deki askerlerimize destek amaçlı kendilerine bir paket hazırladık. Türkiye’ye ve oradan da Afrin’de mücadele eden askerlerimize paketlerimiz ulaştıracağız. Kumbaralarındaki paralarından aldıkları bir kutu sucuk ve çikolatayı askerlerimize göndereceğiz. Bu bilinç içinde bizimde ufak bir manevi desteğimiz olduysa ne mutlu bize. Almanya’dan kardeşleri olarak destek olmaya devam edeceğiz. Her şey vatan için” dedi.


Almanya’daki gurbetçi çocuklardan duygulandıran davranış
Karabük’te 992 kazada 24 kişi hayatını kaybetti
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ne göre Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirirken, bin 427 kişi yaralandı.
TÜİK verilerine göre Karabük genelinde yıl içerisinde toplam 992 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 24 kişi hayatını kaybederken, bin 427 kişi de yaralandı. Açıklanan rakamlar, kentte trafik güvenliği konusunda dikkat çeken tabloyu ortaya koydu.
Batı Karadeniz illeri arasında yer alan Karabük’teki can kaybı sayısı dikkat çekerken, komşu illerde de benzer sonuçlar yaşandı. Zonguldak’ta 7 bin 576 kazada 28 kişi hayatını kaybederken 2 bin 704 kişi yaralandı. Bartın’da ise 657 kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, bin 14 kişi yaralandı.
Türkiye genelinde ise 2025 yılı boyunca 288 bin 321 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken, 403 bin 937 kişi yaralandı.

