Karabük’te farklı noktalarda meydana gelen 3 başka trafik kazasında 3’ü ağır 6 kişi yaralandı.
Karabük – Safranbolu etraf yolunda şoförünün alkol aldıktan sonra Tofaş marka arabalı ile yaptığı sürat aydınlatma direğinde son buldu. İkiye bükülen arabadan yola fırlayan şoför ve yanındaki arkadaşı ağır yaralandı.
Karabük etraf yolu valilik binası karşısında meydana gelen trafik kazasında, Serdar Erdoğan yönetimindeki 78 ABE 871 plakalı Tofaş marka araba süratle ilerlediği sırada yoldan çıkarak orta refüjde yer alan ağaca çarpıp sürüklenerek aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın tesiri ile ikiye bükülen arabada şoför ile yanında yolcu olarak bulunan Özcan Akbıyık (35) arabadan yola fırladı. Durumu ağır ve şuuru kapalı olan şoför Erdoğan ile yanındaki arkadaşına o sırada yoldan geçmekte olan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acilinde misyonlu doktor ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilirken, şoförü Serdar Erdoğan’ın ehliyetinin ise daha evvel alkolden yapılan süreç ile süreksiz olarak geri alındığı öğrenildi.
Kaza sonrası olay yeri inceleme takımlarının olay yerinde ve araçta yaptıkları çalışmalarda alkol tenekeleri dikkatlerden kaçmadı.
Diğer yandan Karabük – Eskipazar karayolu İmamalar köyü yakınlarında meydana gelen bir öbür trafik kazasında ise 3 kişi yaralandı.
C.G. yönetimindeki 34 UF 2832 plakalı araba, Gere istikametinden Karabük’e seyir halinde iken İmamlar Köyü mevkiine geldiği esnada, önünde ve birebir istikamette seyreden şoför A.T.’nin yönetimindeki hurda yüklü 78 BP 014 plakalı tırın dorsesine çarptı. Kaza sonrası ağır yaralanan araba şoförü ile birebir araçta yolcu olarak bulunan A.G. ve A.G. yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Otomobili vurdurarak çalıştırma istedi, araç alt yola devrildi
Karabük’te arabasını vurdurarak çalıştırmak isteyen şoför, arabasıyla birlikte 2 metre yükseklikten alt yola devrilerek park halindeki arabaya çarptı.
Kaza, Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu sokak üzerinde meydana geldi. 78 BK 435 plakalı arabasını çalıştıramayan şoför Ş.Ü., yokuş aşağıya aracını vurdurarak çalıştırmak istedi. Bu sırada şoför direksiyon hakimiyetini kaybettiği arabasıyla birlikte 2 metre yükseklikten alt yola düşerek park halindeki 78 AAE 456 plakalı araca çarparak devrildi. Kazada hafif formda yaralanan şoför Ş.Ü. ihbar üzerine olay yerine gelen ambulans ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


Alkollü ve ehliyetsiz sürücünün Tofaş’la yaptığı hız aydınlatma direğinde bitti
ÇAYKUR sezonun ilk gününde 900 ton çay aldı
Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü, sezonun ilk gününde üreticiden 900 ton çay alarak üretime başladı.
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nün 2026 yaş çay sezonunu açmasıyla müstahsiller sıcak havayı da fırsat bilerek çay bahçelerine girmeye başladı. Kurum, birinci sürgünün başladığı 21 Mayıs’ta 900 ton çay alımı yaptı. Fabrikalarda üretimin başladığını belirten ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, “Birinci gün çay getiren oldu. Genelde fabrikalarımızın yarısından çoğunda çay var. 900 ton çay aldık. Bugün inşallah iki katına çıkmasını bekliyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Aldığımız çayları taze taze fabrikaya getirip üretime verdik bile. Şu anda bazı fabrikalarımızda bugün itibarıyla üretim normal şartlar altında devam edecek. Çayın en güzel bekleyeceği yer bahçedir, yerindedir. Toplayıp bir yerde stoklamak çayın kalitesini bozar. Biz çayın tamamına da talibiz. Hepsini alacağımızı da açık açık söylüyoruz. 700 kilo kotayla zaten sürgünün tamamını alabilecek bir kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı.
Ardeşen Merkez Mahallesi’nde yeni sezonda bahçesine girerek çay toplamaya başlayan müstahsil Hasan Özyanık ise, “Çay güzel. Tam anlamında büyümese de toplanabilecek kıvama geldi. Tüm müstahsillere hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Alın teri kurumadan çayımızın parasını da alacağız inşallah. Çaya bu yıl açıklanan miktar da güzel ama destekleme verselerdi de çok güzel olurdu” dedi.
Havaların soğuk gitmesinden dolayı sürgünün geciktiğini vurgulayan Özyanık, “Havaların soğuk olması çayı olumsuz yönde etkiledi. Normal şartlarda Mayıs ayının 10’unda bu çaya başlanmış olması lazımdı “diye konuştu.

