Alevlere teslim olan ev küle döndü, iki kardeş yaralı kurtuldu - Karabük Haber Postası
alevlere teslim olan ev kule dondu iki kardes yarali kurtuldu OgTmbwiM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Alevlere teslim olan ev küle döndü, iki kardeş yaralı kurtuldu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde alevlere teslim olan mesken kullanılmaz hale gelirken, iki kardeş ise yaralandı.

Olay, Cide ilçesi Başköy köyü Pire Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mecit B.’ye ilişkin iki katlı meskende şimdi belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın, konutun bitişiğinde bulunan samanlığa da sıçradı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. Olay yerine gelen grupların müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak söndürüldü.

Yangında iki katlı mesken kullanılmaz hale gelirken, Mecit B. ve kardeşi Mevlüt B. yaralandı. Yaralanan iki kardeş, sıhhat grupları tarafından yapılan birinci müdahalenin akabinde Cide Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin