Zonguldak’ın Alaplı İlçe Jandarma ekipleri bölgede huzur ve güvenin sağlanması maksadıyla yaptığı devriyede, uyuşturucu hap, kubar, esrar uyuşturucu aparatı buldu. Bir kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak’ın Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede huzur ve güvenin sağlanması maksadıyla yaptığı devriyesi esnasında bir şüpheliyi durdurarak arama yaptı. Yapılan kimlik sorgusunda hakkında “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bulundurma ve Kullanma Suçu”ndan alınan arama kararına istinaden şahsın üzerinde ve eşyasında yapılan aramada; 2,50 gr. esrar, 59 adet uyuşturucu hap ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Jandarma ekiplerince olayla ilgili gözaltına alınan şahsın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.


Alaplı’da uyuşturucu operasyonu
Safranbolu’da festival coşkusu müzik ve eğlenceyle buluştu
27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin açılışında festival meşalesinin yakılmasıyla başlayan coşku, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen müzik etkinlikleriyle gece boyunca devam etti.
Festival alanını dolduran yüzlerce vatandaş, yerel müzik grubu Safranbolu Ekspres’in seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle keyifli anlar yaşadı. Konser boyunca şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, festival heyecanını doyasıya yaşarken, etkinliğin ilerleyen saatlerinde sahne alan DJ Aytuğ Özdemir de performansıyla alandaki coşkuyu artırdı.
Müzik ve eğlencenin bir araya geldiği gecede vatandaşlar dans ederek festival atmosferinin tadını çıkarırken, Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde renkli görüntüler oluştu. Festival kapsamında bir araya gelen vatandaşlar, yaz akşamında hem müziğin hem de festivalin coşkusunu paylaştı.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte festival heyecanına ortak oldu.
Kültür ve sanat etkinlikleriyle kenti buluşturan festival kapsamında sergiler, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler festival süresince devam edecek.

