karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2015 09:13 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Alaplı’da Köylülerin Taş Ocağı Eylemi Sonuç Verdi

ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ köyünde açılması planlanan taş ocağına köylülerin itirazı üzerine Zonguldak İdare Mahkemesi hem ocak işletmesi hem de ağaç kesim işi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ köyünde açılması planlanan taş ocağına karşı çıkan köylülerin Zonguldak İdari Mahkemesi’ne yapılan başvurusu kabul edilerek, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Zonguldak İdare Mahkemesi tem taş ocağı işletmesi hem de ağaç kesim işinin 10 gün süre ile durdurulmasına karar verdi. Aşağıdağ köyü sakinleri, bugün Ereğli ilçesinde mahkeme kararları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Köylüler adına açıklamayı okuyan Vural Uğurlu, Zonguldak İdare Mahkemesi’nin kararının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Vural, “Bir iki gün önce taş ocağı alanında basın açıklaması yapmıştık. Sizler aracılığı ile hukukun dolambaçlı yolları aracılığı ile ormanın kesilmesine izin verildiğini duyurmuş ve çeşitli kurumların işlemleri hakkında bilgiler vermiştik. Söz konusu maden ocağı nedeni ile tapulu taşınmazlarımız bir ada gibi maden sahasında kalacak, aynı alanda bulunan ve 2-B kapsamında kalan 50 yıllık fındıklıklarımızın ise ormana yazılmış olması nedeni ile taş ocağı çalışma alanında kaldığını duyurmuş ve neticede iki adet dava açtığımızın bilgisini vermiştik. Er veya geç hukukun tecelli edeceğine dair olan inancımızdan bahsetmiş ve endişemizin hukuk tecelli edene kadar binlerce, on binlerce ağacın kesilebileceğini sizlerle paylaşmıştık. Aldığımız habere göre Zonguldak İdare Mahkemesi’ne açtığımız iki dava hakkında da mahkeme 25.03.2015 tarihinde dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğu göz önüne alındığında, işlemin uygulanma süresi içinde sağlıklı bir yargısal denetim yapılamayacağı gibi bu süreç içinde işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesi ile ve daha sonra yeniden gözden geçirilmek kaydı ile yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Verilen kararın gereğinin yapılıp orman kesiminin durdurulması için dün akşam saatlerinde derhal gerekli başvuruları yetkili idarelere de yapmış bulunmaktayız. Verilen karar ile hem biz insanlar hem de kurt, kuş, çakal, geyik, balıklar ve bu doğa parçasını toprağı, ormanı ve dereleri ile yaşam alanı belleyen tüm canlılar hiç değilse bir süreliğine rahat bir nefes aldık. Bize göre ekonomi yaşamın konforu için vardır. Eğer yaşamı yok ediyorsa o ekonomik faaliyetin hiç kimseye faydası olmaz. Sağlıklı bir çevre olmadan yaşamın devamı da sağlıklı olamaz, zaten o koşullarda ekonomi de olamaz. Bize göre ekonomik hak ve menfaatler doğaya ait olan hakların ve doğanın kendini yenileyebilme hak ve kapasitesinin önünde olmamalıdır. Bu kapsamda bizler eldeki hukuku sonuna kadar işletme kararındayız” dedi. Uğurlu, adaletin ne kadar önemli olduğunu kendilerine hissettiren hukuk adamları önünde saygı ile eğildiklerini belirterek, seslerini duyuran gazetecilere de teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
gazipasa caddesinde hatali parklara suruculer isyan etti fe2bBCcm
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Gazipaşa Caddesi’nde hatalı parklara sürücüler isyan etti

Zonguldak kent merkezinin en işlek noktası olan Gazipaşa Caddesi’nde, kural tanımayan sürücülerin gelişigüzel park etmesi trafiği durma noktasına getirdi.
Sabah saatlerinden itibaren yolun sağına ve soluna yapılan usulsüz parklar nedeniyle trafik akışı ciddi şekilde aksadı. Şeridin daralması sonucu araçlar caddede ilerlemekte güçlük çekti. Kentin kalbinde her gün tekrarlanan bu başıboşluk, kurallara uyan sürücülerin sabrını taşırdı.
"Acil müdahale araçları engelleniyor"
Trafikte dakikalarca beklemek zorunda kalan ve duruma isyan eden sürücüler, denetimlerin yetersizliğine dikkat çekti. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Zonguldak’ın göbeğinde karşılaştığımız bu manzara kabul edilemez. Araçlar yolda santim santim ilerliyor. Bu kural tanımaz araçlara yönelik acilen denetim yapılmalı. Sadece trafik sıkışmıyor; itfaiye ve ambulans gibi acil durum araçları da bu sorumsuzluk yüzünden vakalara geç kalıyor" diye tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin