Alaplı’da jandarma ekiplerinden okul servislerine sıkı denetim - Karabük Haber Postası
alaplida jandarma ekiplerinden okul servislerine siki denetim U6RRiAMG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da jandarma ekiplerinden okul servislerine sıkı denetim

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde jandarma trafik takımları, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerini tek tek denetledi. Kontrollerde hem araçlar hem de şoförler ayrıntılı denetimden geçirildi.

2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Alaplı’da okul servislerine yönelik kontroller sıkılaştırıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, öğrenci taşıyan servisleri durdurarak kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren okul servislerinin; emniyet kemerleri, dur levhaları, okul taşıtı yazıları, koltuk tertibi, kamera sistemleri, yangın tüpleri, birinci yardım çantaları ve ışık donanımları tek tek denetim edildi. Ayrıyeten şoförlerin mecburî dokümanları, sabıka kayıtları ve trafik sicilleri incelendi. Yapılan alkol ölçümlerinde ise rastgele bir aksiliğe rastlanmadı.

Kontroller sırasında jandarma trafik takımları şoförleri, periyodik araç bakımlarını aksatmama konusunda uyarırken, kontrollerin akabinde servis sürücülerine kısa bir bilgilendirme semineri de verildi.

Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı, öğrenci güvenliğini öncelikli tuttuklarını vurgulayarak kontrollerin eğitim öğretim yılı boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin