karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da fındık hasat tarihleri belli oldu

Zonguldak’ın Alaplı’da bu yıl fındık hasadı kıyı kesitinde 4 Ağustos, orta kesimde 11 Ağustos, yüksek kesimde ise 18 Ağustos’ta başlayacak.
Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, Fındık hasadına en erken başlayacak olan kıyı kesim, 4 Ağustos’ta koldan tutacak. Orta kesim ise 11 Ağustos tarihinde hasada başlayacak. Yüksek kesim ise 18 Ağustos’ta fındık toplamaya başlayacak.
Vatandaşın bu tarihlerden evvel bahçesine girmemesi konusunda uyaran yetkililer erken fındık hasadının hem üreticinin hem de randıman ve kalitenin ziyanına olacağını söyledi.
Öte yandan, fındık çalışanının yevmiye fiyatları da belirlenmişken hem gurbetten hem de vilayet dışından personel olarak gelen yevmiyeciler için üreticiler hazırlık yapmaya başladı.
"Erken toplamayın"
Alaplı Tarım İlçe Müdürü İzzet Yılmaz, fındık hasat tarihlerine yaklaşırken üreticilere fındığın erken toplanmaması gerektiğini belirterek, erken hasadın üreticinin ziyanına olduğunu lisana getirdi.
"Fındık bizim her şeyimiz"
Yılmaz, "Erken hasat konusuna dikkat edelim. Zira sonuçta önemli maliyetler yaptık. Fındığımızı randıman alabilecek bir olgunluğu sağlamadan toplamamaya çaba edelim. Zira fındık bizim her şeyimiz." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin