blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da Ergün Penbe heyecanı, ilk vuruşu yapacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen kurumlar arası halı saha futbol turnuvasının ilk vuruşu Zonguldaklı ünlü futbolcu Ergün Penbe’nin vuruşuyla başlayacak.
Alaplı adliye binasında yapılan kura çekimine, turnuva komitesi ve turnuvada yer alacak kurumların temsilcileri katıldı. Turnuva tüzüğü ile ilgili detaylı bilgilerin verildiği ve kurum temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunulduğu toplantının ardından kura çekimine geçildi. 12 kurumun temsilcisi kuralarını çekerek gruplarını belirledi.
12 takımın katıldığı turnuva 3 Haziran günü başlayacak ve 26 Temmuz günü yapılacak olan final maçıyla son bulacak. Turnuvanın, mücadele ruhunun yanında kurumlar arasında dostluk, birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük katkı sunduğuna dikkat çeken turnuvanın komite başkanı olan Vahit Durgut, “Alaplı Adliyesi olarak kurumlar arasındaki birlik ve beraberliği daha da birleştirmek adına Cumhuriyet Başsavcımızın girişimleriyle böyle bir organizasyonu yapmaya karar verdik. Turnuvamızın açılışını Zonguldaklı ünlü futbolcumuz Ergün Penbe yapacak. Tüm Alaplı ve bölge halkını turnuvaları izlemeye davet ediyoruz. Maçlar her akşam 18.’00’dan sonra Cuma ve hafta sonları hariç oynanacaktır. Her akşam toplam da 3 maç oynatacağız. Turnuvaya katılım sağlayan takımlar ise; Kaymakamlık, Belediye, Adliye, Meslek Yüksek Okulu, Müftülük, Kent Konseyi, banka, avukatlar, İlçe Milli Eğitim, Emniyet, Orman İşletme, İlçe Sağlık olmak üzere toplam 12 takımdan oluşmaktadır. Turnuvaya katılan tüm kurumlara başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alaplı’da fındık hasat tarihleri belli oldu

Zonguldak’ın Alaplı’da bu yıl fındık hasadı kıyı kesitinde 4 Ağustos, orta kesimde 11 Ağustos, yüksek kesimde ise 18 Ağustos’ta başlayacak.
Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, Fındık hasadına en erken başlayacak olan kıyı kesim, 4 Ağustos’ta koldan tutacak. Orta kesim ise 11 Ağustos tarihinde hasada başlayacak. Yüksek kesim ise 18 Ağustos’ta fındık toplamaya başlayacak.
Vatandaşın bu tarihlerden evvel bahçesine girmemesi konusunda uyaran yetkililer erken fındık hasadının hem üreticinin hem de randıman ve kalitenin ziyanına olacağını söyledi.
Öte yandan, fındık çalışanının yevmiye fiyatları da belirlenmişken hem gurbetten hem de vilayet dışından personel olarak gelen yevmiyeciler için üreticiler hazırlık yapmaya başladı.
"Erken toplamayın"
Alaplı Tarım İlçe Müdürü İzzet Yılmaz, fındık hasat tarihlerine yaklaşırken üreticilere fındığın erken toplanmaması gerektiğini belirterek, erken hasadın üreticinin ziyanına olduğunu lisana getirdi.
"Fındık bizim her şeyimiz"
Yılmaz, "Erken hasat konusuna dikkat edelim. Zira sonuçta önemli maliyetler yaptık. Fındığımızı randıman alabilecek bir olgunluğu sağlamadan toplamamaya çaba edelim. Zira fındık bizim her şeyimiz." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin